Lifestyle

Pizza de toamnă cu un ingredient special! Rețetă delicioasă, gata într-un timp record

Pizza de toamnă cu un ingredient special! Rețetă delicioasă, gata într-un timp record

Pizza de toamnă cu un ingredient special! Aceasta reteta este delicioasa si este o optiune foarte sanatoasa. Ciupercile adaugă o notă incredibilă acestui fel de mâncare.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 120 g dovleac prăjit
  • 4 linguri făină de năut
  • 1 linguriță praf de copt
  • 30 g mozzarella
  • ½ ceapă roșie⁠
  • vinete prăjite
  • vinete prăjite
  • mozzarella
  • 6⁠ Frunze de busuioc proaspăt⁠
  • Oregano uscat după gust⁠
  • Sare și piper negru după gust⁠.

Mod de preparare: – Se prajeste dovleacul timp de 10 min la putere maxima in cuptorul cu microunde. Dovleacul se zdrobește cu o furculiță și se pune într-un bol împreună cu oul, făina de năut (puteți folosi alta dacă nu aveți acest tip), mozzarella, oregano, sarea și piperul. Amestecați bine până se obține o pastă omogenă – Pe o tavă cu hârtie de copt adăugați câteva picături de ulei de măsline extravirgin și puneți amestecul anterior cu ajutorul unei spatule (dați forma care vă place mai mult) – Se pune în Cuptorul preincalzit la 200°C cu incalzire sus si jos si se lasa cca 15 minute pana devine maro auriu si consistent – Dupa aceea, scoatem pizza din cuptor si punem toppingurile deasupra: vinete prajite daca preferi, mozzarella rasa, ceapă roșie taiata in fasii si cateva felii de ciuperci. Coacem la 180°C pentru inca 10 minute – Scoatem din cuptor si punem deasupra niste frunze de busuioc proaspat.

CARE SUNT BENEFICIILE NUTRITIVE ALE CIUPERCILOR?

În ceea ce privește compoziția nutritivă și proprietățile pentru sănătate, ciupercile se remarcă prin faptul că sunt bogate în „proteine, potasiu, fosfor, seleniu, niacină și riboflavină”, așa cum se explică în Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN). In plus, continutul caloric este foarte scazut iar componenta sa principala este apa, de aceea consumul acesteia este atat de recomandat pentru curele de slabire.

Se remarcă prin conținutul ridicat de niacină și riboflavină, două tipuri de vitamine care promovează metabolismul energetic normal. De fapt, „o porție de ciuperci acoperă 27% din aporturile recomandate din aceste două vitamine”.