Social

Plafonul maxim de venituri pentru beneficiarii ajutorului social a fost majorat!

Voucherul medical, sursa foto ct100 biletele cfr Plafonul maxim de venituri pentru beneficiarii ajutorului social a fost majorat
sursa foto: arhiva companiei

Guvernul a luat decizia de a majora plafonul maxim de venituri pentru beneficiarii tichetelor sociale electronice la 2.000 de lei. Limita anterioară a fost de 1.700 de lei.

Începând cu anul 2024, valoarea unui tichet social este de 250 de lei și este acordat la fiecare două luni. Aceste tichete sunt destinate exclusiv achiziționării de alimente și mese calde.

Printre beneficiari se numără pensionarii din sistemul public de pensii, cei înregistrați la casele de pensii, pensionarii cu drepturi speciale, persoanele cu handicap și familiile defavorizate având cel puțin doi copii.

Tichetele pot fi utilizate în decursul a 12 luni de la momentul alimentării. Tichetele reprezintă o măsură de sprijin pentru categoriile vulnerabile, inclusiv persoanele fără adăpost sau cele care beneficiază de ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016. O altă inițiativă de sprijin  vizează acordarea unei asistențe materiale sub formă de pachet cu alimente în valoare maximă de 125 de lei. Acest ajutor se acordă  o dată la 6 luni, conform  profit.ro.