Lifestyle

Plan de urmat în plină criză! Cum să-ți păstrezi locul de muncă și veniturile

Plan de urmat în plină criză! Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat o nouă schemă denumită SURE, care va ajuta cetățenii să își păstreze locurile de muncă și veniturile, iar întreprinderile să se mențină pe linia de plutire în perioada aceasta de inactivitate generală.

Plan de urmat în plină criză! Schema va oferi 100 de miliarde de euro pentru a ajuta guvernele să le ofere compensații salariaților din întreprinderile constrânse să-şi reducă programul de lucru și va putea, de asemenea, să-i susțină pe lucrătorii care desfășoară activități independente. Între timp, Uniunea Europeană își consolidează și sprijinul pentru refugiații din Siria și persoanele vulnerabile din Irak, Iordania şi Liban.

Şeful diplomației europene, Josep Borrell, a subliniat că în cel de al 10-lea an al crizei siriene, care a dus la strămutarea a jumătate din populația țării, Uniunea Europeană continuă să fie alături de refugiații sirieni și de ţările vecine care îi găzduiesc. Ajutorul european vine nu numai pentru a face față celor mai imediate provocări, inclusiv pandemia de coronavirus, dar și pentru a-şi dezvolta viitorul.

„Uniunea va continua să sprijine eforturile ONU pentru o soluție politică a conflictului sirian, va mobiliza ajutorul financiar necesar pentru Siria și țările vecine și va oferi o platformă unică pentru dialogul cu societatea civilă. În acest context, Uniunea Europeană va găzdui în acest an cea de a IV-a conferință de la Bruxelles privind susținerea viitorului Siriei și a regiunii”, a mai spus Josep Borrell.

La rândul său, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a dat asigurări că Uniunea Europeană își intensifică asistența pentru țările care găzduiesc refugiați sirieni, dar și pentru alte state.

„Pachetul, de aproape 240 de milioane de euro, este destinat în special unor sectoare critice pentru populațiile vulnerabile, precum asistența socială, sănătatea, educația sau protecția copilului. Banii vor ajuta la întărirea rezistenței celor care se confruntă deja cu situații dificile pentru a face față mai bine provocărilor multiple legate de coronavirus”, a explicat Olivér Várhelyi, potrivit RRA.