Social

Platforma pentru consultații online. Primaria Capitalei a lansat un proiect inovator

Platforma pentru consultații online în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, de un real ajutor pentru pacienți

Pentru a fi alături de bucureștenii cu diverse afecțiuni medicale, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a lansat recent un proiect online inovator, care se dovedește deja a fi foarte util și actual.

Astfel, ASSMB a implementat, în timp record, platforma pacient.assmb.ro, un serviciu online GRATUIT de evaluare medicală la distanță, unde aproape 500 de medici din toate specializările, angajați ai spitalelor Primăriei Capitalei, sunt la datorie pentru toți pacienții din București.

Nu vrem ca pacienții să se simtă abandonati în aceasta perioadă

Această platformă, lansată recent, este un proiect important care vine în sprijinul pacienților din spitalele noastre. Suntem bucuroși de faptul că avem deja foarte multe accesări, deși proiectul a fost lansat de curând. Nu vrem ca pacienții să se simtă abandonati în aceasta perioadă, și tocmai de aceea le-am pus la dispoziție o modalitate accesibilă de a interacționa cu medicii noștri”, a declarat Turkes Ablachim, directorul medical al ASSMB.

Platforma este foarte ușor de folosit

Pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital). Selectează spitalul, specialitatea și medicul, apoi introduc datele personale, precum și cele de contact. Răspunsul va fi primit, direct din partea medicului, în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care le are în analiză.

Recomandăm bucureștenilor să folosească cu încredere această platformă online

În concluzie, recomandăm bucureștenilor să folosească cu încredere această platformă online, înainte de a lua decizia de a merge la spital. Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale dacă nu este neapărat necesar.

Platforma GRATUITĂ pacient.assmb.ro a fost lansată de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, în parteneriat cu Medicentrum și Lite Microsystems, în data de 17 martie 2020. În acest moment, platforma asigură accesul pacienților la aproape 500 de medici din 19 spitale administrate de ASSMB. Până acum, au fost înregistrate aproape 700 de cereri de consultații online de la pacienți, se arata intr-un comunicat al Biroului de Comunicare si Relatii Publice ASSMB.