Lifestyle

Ploi în aproape toată țara. Prognoza meteo pentru 03 noiembrie 2020

Ploi în aproape toată țara. Prognoza meteo pentru 03 noiembrie 2020

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că ploile vor pune stăpânire pe aproape toate regiunile țării.

Izolat, se vor înregistra averse sub formă de ploaie, iar în prima parte a zilei, în regiunile sudice se poate semnala ceață. Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a zilei, valorile din termometre fiind normale pentru luna lui Brumar.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, îndeosebi în cursul zilei, va ploua în Transilvania, Muntenia, local în Moldova, Oltenia și Maramureș precum și în zonele montane și cu totul izolat în rest. Cantitățile de precipitații mai pot depăși pe suprafețe mici 10…15 l/mp.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Vremea va fi caldă în regiunile de vest și sud-vest și normală termic în rest. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. În prima parte a zilei se vor semnala averse în jumătatea nordică a țării și izolat în restul regiunilor.

Vântul va avea intensificări la altitudini mari, în special în zona montană. Valorile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar minimele vor fi cuprinse în intervalul 3 – 10 grade. În zonele joase, ceața se va semnala și în cursul nopții.

În Maramureș, Muntenia și în Transilvania maximele termice vor ajunge până la 13 – 14 grade Celsius, în timp ce în Moldova mercurul din termometre nu va urca mai mult de 12 grade.

În Crișana și Oltenia, maximele anunțate de către meteorologi vor ajunge până la 17 grade Celsius, în timp ce în Banat se vor înregistra temperaturi de până la 19 grade Celsius.

În Dobrocea vremea se anunță rece, maximele termice fiind cuprinse în intervalul 14 – 15 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi mai mult noros, iar în prima jumătate a zilei se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla în general slab. Maximele termice vor ajunge până la 12 – 13 grade Celsius, în timp minimele din cursul nopții vor fi de 8 – 9 grade.. Vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo la munte

La munte vreme va fi în general frumoasă, dar izolat se vor semnala averse sub formă de ploaie. La altiudini mari, vântul va sufla cu putere.