Categories: Lifestyle

Poale-n Brâu ca la Moldova. Rețeta tradițională explicată pas cu pas

Poale-n Brâu ca la Moldova. Un aluat dospit cu o umplutură vanilată de brânză dulce cu stafide sunt desertul copilăriei. Cei care au poftă și chef de gătit pot încerca acest desert simplu. Cum se fac brânzoaicele, pudrate cu zahar, cu aluat pufos si umplutura cremoasă? Mai jos găsiți rețeta explicată pas cu pas.

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 250 g brânza dulce
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri smântână
  • coaja de lămâie și stafide

Rețeta tradițională explicată pas cu pas

Mod de preparare plăcinte Poale-n Brâu ca la Moldova:

Într-un bol se pune făina cu drojdia diluată în lapte călduți, ouăla, zahărul, unul topit și laptele si se frământă un aluat ferm. Aluatul bine frământat se întinde într-o foaie de 1 cm grosime și se taie pătrate.

Pentru umplutură, se amestecă brânza, care nu trebuie să fie fină, ouăle, zahărul, smântâna, coaja de lămâie și stafidele. În mijlocul fiecărui pătrat de aluat se adaugă câte o lingură de umplutură. Fiecare pătrat se împăturește în forma de plic către mijloc. Se lasă 10 minute sa crească.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Plăcinte moldovenești Poale-n Brâu. Rețeta tradițională a gospodinelor de peste Prut, s-ar putea să îți placă și rețeta Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut

Plăcintele se dau la cuptor așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După ce se scot din cuptor, Plăcintele moldovenești Poale-n Brâu se presară cu zahăr pudră. Desertul se servește cu un pahar de lapte sau ceai dulce, potrivit stiridiaspora.ro.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

2 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

2 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

2 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.