Categories: Social

Războiul dintre medici omoară oameni. „Pacienții noștri sunt folosiți pe post de cobai”

Medicul Adina Alberts a declarat „război” profesorului Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului “Matei Balş”, după ce acesta a făcut mai multe afirmații despre tratamentele pentru Covid-19

Adina Alberts a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care îl acuză pe Adrian Streinu că a făcut afirmații pe care le consideră periculoase pentru cetăţeni.

Petiția postată pe Facebook de Adina Alberts

Medicul a iniţiatiat o petiţie prin care cere ca Streinu-Cercel să nu mai facă parte dintre comunicatorii oficiali pe tema epidemiei de coronavirus.

„CAZ ȘOCANT. GAFE CARE POT OMORÎ OAMENI

O persoană mi-a declarat pe facebook că s-a gândit că clorul i-ar face bine și ar feri-o de COVID. Așa că, încurajată, probabil, de declarații publice de genul „beți apă de la robinet pentru că are clor” aparținând doctorului Streinu Cercel, și cum persoana respectivă locuiește undeva la țară unde are doar apă de izvor, femeia s-a gândit să își pună în apa ei pură, înălbitor cu clor, o lingură de clor la un litru de apă, și să o dea pe gât. Lucru pe care l-a și făcut! Da, ați citit bine!

Stimați colegi, stimați autorități, aveți grijă ce fel de declarații publice faceți.

Suntem deja obișnuiți, din păcate, cu declarațiile ciudate ale unor comunicatori deficitari pe diverse domenii, dintre care le subliniez doar pe cele ale dr-lui Streinu Cercel, pentru că de ele depinde viața noastră, și pentru că ele țin de competența mea”, spune medicul Adina Alberts.

Care sunt afirmațiile incriminate de Adina Alberts

Medicul solicită retragerea managerului de la Institutul „Matei Balș” dintre comunicatorii oficiali.

„Am avut senzația că domnia sa s-a retras din prima linie de comunicatori pe tema COVID19. Dar m-am înșelat. După o pauză de doar 2 săptămâni, dl dr Streinu Cercel a revenit “în forță”, cu declarații din “același registru”.

După afirmații de genul:

“COVID-19 este de 10 ori mai slab decât virusul gripal”,

“Nu purtați mască decât dacă sunteți bolnav”,

“Masca mai tare vă îmbolnăvește decât vă protejează”

“Dacă folosiți toaleta cu mâna stangă, deschideți robinetul cu mâna dreaptă”

“Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant”,

“Spălați-vă pe mâini cu apă de la robinet pentru că are clor și dezinfectează”,

“Beți apă de la robinet pentru că are clor și vă protejează de coronavirus”,

“Spirtul nu bun, nu e biocid, nu dezinfectează”,

“Vitamina C nu ne ajută să luptăm cu infecția COVID, e apă de ploaie”,

“Virusul se ascunde în parcuri, închideți parcurile”,

“Personalul medical are toate echipamentele necesare. Sunt doar istericale de moment”, etc,

iată încă două dintre ele, recente.

„Am folosit în tratamentul pacienților cu COVID-19, tot felul de scheme, unele au folosit, altele nu”.

Această declarație nefericită ne face să ne întrebăm dacă nu cumva pacienții noștri sunt folosiți pe post de cobai. Și totodată nu putem să nu ne întrebăm ce s-a întâmplat cu pacienții la care schemele de tratament aplicate “nu au folosit”.

De ce nu se aplică schemele de tratament care au dat rezultate pozitive clare în statele care s-au confruntat cu această pandemie înaintea noastră? Dacă în China, Italia, Spania, deja există “o experiență” în tratarea unor astfel de bolnavi, de ce nu aplicăm acele scheme și la noi, și aplicăm altele?

De ce la Timișoara se vindecă atât de mulți bolnavi, și la București nu! De ce la Timișoara a fost posibil ca niciun cadru medical să nu fie infectat, și la București nu?”, mai scrie Adina Alberts.

Cât va mai dura „Starea de Urgență” în România

„Românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre jumătatea lunii iulie”. Este imposibil că economia României să mai poată suporta încă o lună de „Stare de Urgență”. Economiștii noștri asta susțin. Cel mai probabil după 15 mai Starea de Urgență va înceta. De la un nivel atât de înalt cum este poziția dr-lui Streinu, informațiile ar trebui corelate.

Pentru toate cele de mai sus, și în asentimentul și la cererea multora dintre dvs, am inițiat o petiție, menită să atenționeze oficialitățile asupra pericolelor pe care astfel de afirmații publice inexacte le pot avea asupra sănătății populației.

În România este declarată Stare de Urgență, iar primordialitatea interesului și a binelui ființei umane este esențială. De aceea cetățenii au nevoie de repere corecte, competente, oneste și dezinteresate”, scrie doctor Adina Alberts pe Facebook, anul trecut.

După un an, aceeași situație sau poate mai rău

„Pacienți omorâți în spitalele din România?!?!

Este ceva ce cu greu aș fi putut concepe…Pentru că nu pot să cred că un confrate s-ar putea preta la așa ceva…

În urmă cu mai multe luni îmi șoptise o prietenă, manager de spital, că este dezastru în secțiile de ATI, că oamenii mor pe capete luptându-se cu aparatele de intubat. Dozele de medicamente anestezice se termină adesea când „te aștepți mai puțin”, în puterea nopții, iar bieții oameni mor înecându-se cu tuburile alea de plastic, cu mainile legate de marginile patului. Nici acum nu pot crede o asemenea grozăvie.

Vă mai amintiți cât m-am străduit să intru voluntar într-un spital suport Covid?! Demersurile mele au fost făcute public. Am depus cereri peste tot, la DSP, la DSU, la Ministerul Sănătății, la Institutul Matei Balș, la Spitalul Elias…. Nimic! Un singur răspuns, cum că nu depinde de ei, a venit de la DSP. Atât!

EȘTI ÎN PERICOL PERMANENT atunci când te internezi în spital: ești în pericol să ți se greșească diagnosticul, operație, medicația, să arzi de viu, să explodezi, să te sufoci, să mori de foame, de sete, de frig, de dezgust sau de infarct pentru că o infirmieră țipă la tine…”, a scris doctorul chirurg estetician Adina Alberts.

Ionescu Lucian

Lucian Ionescu a studiat la Faculatea de jurnalism, Spiru Haret, Bucuresti. Este jurnalist de peste 20 de ani, a scris articole pentru www.evz.ro, www.infoactual.ro,

Recent Posts

Praf în ochi pentru bugetari! Guvernul propune o majorare salarială de 10%

Angajații care au protestat pentru a-și exprima nemulțumirile au obținut soluții. Potrivit unui anunț al…

26 de minute ago

Cod galben de furtuni! Zonele afectate

Astăzi, un cod galben de ploi și vijelii este în vigoare pentru Oltenia, Banat, Crișana,…

2 ore ago

Ce interdicții are Asociația de Proprietari? Se dau amenzi usturătoare

Respectarea regulilor în locuințele de tip bloc sau casă este crucială pentru evitarea amenzilor și…

4 ore ago

Calendar creștin-ortodox, 23 mai: Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul

Pe 23 mai, calendarul ortodox îi celebrează pe Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul. Sfântul Mihail Mărturisitorul…

6 ore ago

Românii cu mai puțin de 15 ani de muncă, lăsați fără pensie? Ce spune legea

Conform legislației actuale, pragul minim pentru a beneficia de pensia minimă sau de indemnizația minimă…

14 ore ago

Se schimbă CNP-ul! Cum vor arăta buletinele

Se va produce o schimbare în ceea ce privește Codul Numeric Personal al fiecărui cetățean…

15 ore ago

This website uses cookies.