Info Actual

Info Actual > Diverse > Pofta de piper. Semnele pe care nu trebuie să le ignori
Diverse

Pofta de piper. Semnele pe care nu trebuie să le ignori

Pofta de piper. Semnele pe care nu trebuie să le ignori

Pofta de piper. Semnele pe care nu trebuie să le ignori.

Conform specialiștilor, pofta de piper ar putea indica o nevoie fiziologică rezultată în urma unei deficienţe de nutrienţi care se găsesc în acest condiment, sau de nutrienţi pe care piperul îi face mai uşor de absorbit.

Oamenii de știință nu exclud, însă nici asocierile psihologice sau amintirile legate de o anumită aromă care pot declanşa poftă.

Ce indică pofta de piper

Pofta de piper poate fi vorba despre un deficit nutriţional sau de o asociere la nivel psihologic a unui eveniment cu ingerarea condimentului respectiv. Potrivit feminis.ro, dacă ţi-e poftă de sare, probabil ai nevoie de sodiu, calciu sau alte minerale pe care organismul le poate primi când consumi ceva sărat.

În general, vorbind, pofta de ceva picant poate sugera un soi de dependenţă, întrucât acestea creează un sentiment plăcut, acompaniat de bătăi rapide ale inimii, respiraţie accelerată şi transpiraţie.

Beneficiile piperului

Piperul este bogat în fier şi vitamina K, având un efect antioxidant şi antibacterial. În plus, piperina, substanţa activă din piper stimulează enzimele digestive şi astfel face ca mulţi dintre nutrienţii din alimente să fie mai accesibili şi mai uşor de absorbit în organism.

De asemenea, piperina îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi poate ajuta organismul să contracareze efectele nocive ale unor substanţe precum cadmiul.