Actual Diverse

Poliția Română a demarat o serie de percheziții în țară. Ce a reieșit din cercetări

Poliția Română a demarat o serie de percheziții în țară. Ce a reieșit din cercetări
evz.ro

Poliția Română a efectuat mai multe percheziții în București și în țară.

În dimineața zilei de joi, 15 septembrie 2022, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au demarat o acțiune de șapte percheziții domiciliare, în municipiul Urziceni și comuna Manasia, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de camătă și șantaj.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi oferit sume de bani persoanelor din municipiul Urziceni și din localitățile învecinate, pentru care percepeau dobânzi foarte mari, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În acest caz, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 30.000 de lei. În cauză, vor fi puse în executare 17 mandate de aducere.

Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a reprezentat suportul de specialitate pentru efectuarea celor șapte percheziții domiciliare.

Se precizează că la această acțiune participă luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

Percheziții au loc și în București, precum şi în alte trei judeţe din țară

Tot în dimineața zilei de joi, 15.09.2022, au fost demarate șapte percheziții în Bucureşti şi în alte trei judeţe, la persoane suspectate de înşelăciune după ce au obţinut credite de la CAR-uri din ţară folosind acte false, prejudiciul creat fiind de 5,7 milioane de lei.

Potrivit IGPR ”în această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”.

Opt persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

Ca urmare a cercetărilor a reieşit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat şi obţinut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din ţară, folosind documente care conţineau date nereale privind condiţiile necesare obţinerii împrumuturilor, a informat ieri politiaromana.ro.

Astăzi, procurorii vor decide ce măsuri iau împotriva celor anchetați.