Diverse

Vama Veche. Autoritățile demolează barurile de pe plajă. Au intervenit cu jandarmi

Vama Veche. Autoritățile demolează barurile de pe plajă. Au intervenit cu jandarmi
Arhivă

Autoritățile locale constănțene s-au pus pe făcut „curățenie” pe plaja din Vama Veche, acolo unde au pus la pământ două baruri care nu aveau autorizații legale.

Jandarmii și polițiștii au intervenit, miercuri dimineață, pe plaja din Vama Veche, unde au demolat un bar, după ce cu o zi înainte aceeași soartă o avusese și localul numit The Boat.

Astăzi, oamenii legii aveau un ordin de demolare pentru barul Yolo. Până să se apuce de dezmembrarea beach barului construit din lemn, autoritățile au avut ceva de furcă cu patronii localului, care susțineau că au contestat în instanță decizia de demolare și au depus solicitare conform legii că își vor demola singuri în termen de 90 de zile.

Barurile au fost construite ilegal

Reprezentanții barului au mai spus că au ordonanță președințială pentru stoparea demolării. Însă, organele legii spun că este doar o cerere depusă și nu este ieșită decizia instanței pentru stoparea demolării.

În cazul localului The Boat, demolat în cursul zilei de marți, nu ar fi existat cerere depusă în instanță, dar în ambele cazuri nu existau documente pentru amenajarea de beach baruri.

Primarul Daniel Georgescu, edilul din Limanu, a declarat pentru ziuaconstanta.ro că aceste demolări vin prin dispoziție de primar după ce au fost constatate construcții ridicate ilegal pe plajă.