Social

Politistii ar putea intra intr-o locuinta fara acordul proprietarului. Anuntul facut de Marcel Vela!

Politistii ar putea intra intr-o locuinta fara acordul proprietarului. Anuntul facut de Marcel Vela!

Poliţiştii ar putea intra, în curând, într-o locuinţă fără acordul proprietarului, dacă un animal este în pericol. Prevederea apare într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, prin care sunt luate măsuri pentru protecţia animalelor şi care a fost prezentat ieri de ministrul de interne, Marcel Vela.

Marcel Vela: Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol, prin stabilirea unui mecanism care va permite polițiștilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost.

De asemenea, instituim obligația consiliilor județene și a Consiliului General al Municipiului București de a asigura cu caracter continuu și permanent servicii publice de adăpostire a animalelor, fie prin organizarea unor adăposturi proprii, fie prin încheierea unor contracte cu grădini zoologice, cu iubitori de animale sau cu alte entități.

Marcel Vela a mai spus că, prin acest proiect, se va stabili şi un mecanism pentru încadrarea în Poliţie a personalului specializat în medicină veterinară, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare sau din sursă externă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *