Diverse

Poneiul iubit al Reginei își va găsi o nouă casă după o apariție emoționantă la înmormântare

Poneiul iubit al Reginei își va găsi o nouă casă după o apariție emoționantă la înmormântare
foto: profimedia

Emma a călărit cu regina timp de două decenii, după ce s-a alăturat grajdului când avea doar patru ani.

Poneiul Reginei, pe nume Emma, va fi cel mai probabil relocat în familia regală, posibil alături de alte iubitoare de echitație, prințesa Anne și Zara Tindall, potrivit unui biograf regal.

Luni, animalul și-a făcut apariția la Windsor, așteptând sicriul Majestății Sale, șaua sa fiind în mod emoționant drapată cu eșarfa Hermes pe care monarhul obișnuia să o poarte în timp ce călărea.

Claudia Joseph a declarat pentru The Post că ea crede că Emma va ajunge într-un nou cămin în cadrul familiei, la fel ca și câinii ei Muick și Sandy, care vor locui cu prințul Andrew.

Ea a spus: „Este probabil ca fiica reginei, prințesa Anne, și fiica sa, Zara, care au fost ambele campioane olimpice la echitație și iubitoare de cai bine cunoscute, să fie implicate în ceea ce se va întâmpla în continuare cu animalele reginei”.

Poneiul negru în vârstă de 24 de ani, a stat lângă Aleea Lungă luni, când sicriul reginei a făcut ultimul drum spre Windsor.

Ea a fost însoțită de șeful hergheliei armăsarilor Terry Pendry, în vârstă de 72 de ani, care a lucrat cu regretatul monarh timp de 28 de ani.

Unii au afirmat că Emma și-a arătat suferința în timp ce sicriul trecea pe lângă ea, bătând din picior.

Domnul Pendry a declarat pentru Daily Mail: „Regina a adorat-o pe Emma și a călărit-o mai bine de 20 de ani, așa că era normal să fie acolo, iar ea s-a comportat impecabil.”

„Cred că probabil a avut un fel de al șaselea simț că Majestatea Sa nu o va mai călări și a făcut-o mândră stând acolo cu atâta respect.”

Domnul Pendry a adăugat că, deși regina era fragilă din punct de vedere fizic la ultima ei plimbare, mintea ei era „limpede ca lacrima” și era „la fel de ageră ca oricând”.

El a continuat: „Sunt trist să spun că nu cred că vom mai vedea vreodată pe cineva ca regina și nu există cuvinte pentru a exprima cât de mult îmi va lipsi.”

„Sunt atât de bucuros că eu și Emma am putut să ne luăm rămas bun la Windsor, unde Majestății Sale îi plăcea atât de mult să călărească.”

Emma – numele complet Carltonlima Emma – a fost crescută la ferma Murthwaite Stud din Cumbria de către Thomas Capstick, care a decedat în 2015.

Mătușa domnului Capstick, Mary Airey, a declarat că acesta ar fi fost „atât de mândru” să o vadă la Windsor, relatează The Mirror. Ea a declarat pentru BBC: „A fost minunat ieri să o văd pe Emma cu Terry.”

„Și – nu știu dacă oamenii au observat – dar când sicriul a trecut prin fața ei, Emma a ridicat piciorul și a creat un moment de neprețuit”, a mai adăugat Mary Airey.