Info Actual

Info Actual > Diverse > Populația din SUA, decimată mai rău ca în Primul Război Mondial
Diverse

Populația din SUA, decimată mai rău ca în Primul Război Mondial

Populația din SUA, decimată mai rău ca în Primul Război Mondial

Populația din SUA a fost decimată mai rău ca în Primul Război Mondial , Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam, a subliniat preşedintele SUA, Joe Biden.

Un raport transmis de universitatea americană Johns Hopkins arată că peste o jumătate de milion de persoane au murit din cauza COVID-19 în America de la începutul pandemiei.

Potrivit universităţii cu sediul la Baltimore, 500.071 de persoane au decedat din cauza coronavirusului în această ţară care a înregistrat, de asemenea, peste 28 de milioane de cazuri de contaminare.

SUA, cea mai afectată de pandemie

Într-o declarație publică, preşedintele Joe Biden și soția acestuia, Jill Biden, au păstrat la lăsarea serii un minut de tăcere alături de vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff.

„Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam”, spune Biden

La nivel mondial, America cea mai afectată ţară de pandemie în termeni absoluţi. Peste 500.000 de decese sunt “o aducere aminte tragică a gravităţii acestei pandemii şi suferinţelor provocate” în viaţa noastră de zi cu zi, a declarat luni Rochelle Walensky, directoarea Centrelor Americane de Prevenire şi Control al Bolilor, principala agenţie federală de sănătate publică.

„Nu am mai cunoscut aşa ceva de peste 100 de ani, de la pandemia din 1918”, a declarat duminică imunologul Anthony Fauci, consilierul preşedintelui american Joe Biden.

„Este ceva ce va rămâne în istorie”, a adăugat el.

400.000 de decese au fost înregistrate în ianuarie, cu o zi înainte de instalarea lui Joe Biden la Casa Albă. Preşedintele american a făcut din lupta împotriva pandemiei una dintre priorităţile sale la începutul mandatului său, potrivit Agerpres.