Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Povestea Babei Anujka, vrăjitoarea Banatului. Leacurile ei magice a ucis sute de bărbați
Ezoteric

Povestea Babei Anujka, vrăjitoarea Banatului. Leacurile ei magice a ucis sute de bărbați

Povestea Babei Anujka, vrăjitoarea Banatului. Leacurile ei magice a ucis sute de bărbați

Baba Anujka, una dintre cele mai de temut vrăjitoare din Europa, fiind cunoscută pentru “leacurile” sale. Vrăjitoarea s-a născut în România, pe numele ei adevărat Ana Draxin, se crede că ar fi omorât sute de reprezentanți ai sexului puternic. 

În trecut, oamenii apelau la Baba Anujka pentru poţiunile “magice” pe care le prepara. Tratamentele sale nu dădeau niciodată greş, căutând-o oameni din toată lumea. Baba Anujka prepara tot felul de leacuri, printre care şi leacul pentru a se descotorisi de persoanele ”incomode”.  Victimele ei au fost mereu doar bărbaţi, care părăseau această lume cumva pe neobservate, la maxim 8 zile după administrarea licorii. Se pare că femeia a ucis peste 150 de bărbați.

Cel mai cunoscut leac al babei Anujka era o combinaţie de usturoi, mercur şi seminţe din plante etnobotanice

Cu acest leac, baba Anujka rezolvă orice problemă, indiferent de natura ei. Îşi întreba de fiecare dată “pacienţii” cât de gravă era problema tocmai pentru a ştii cât de puternică să realizeze poţiunea care urma să ducă la moartea celui care o bea. Ingredientele erau alese cu grijă, iar doza era în funcţie de nevoia pacientului. Uneori oferea tratamentul în formă diluată, care să provoace doar îmbolnăvirea celor care voiau să scape de serviciul militar. Cei care apelau la serviciile bătrânei trebuiau să plătească suma de 5.000 de dinari şi să nu realizeze autopsia pentru ca otrăvirea să nu fie descoperită, scrie Libertatea.

Baba Anujka: În viaţa mea nu am văzut otravă

„În viaţa mea nu am văzut otravă. Eu am pregătit doar leacuri, dar acelea erau complet inofensive”, declara vrăjitoarea în faţa tribunalului

Celebra vrăjitoare a fost arestată de două ori, deși nu s-au găsit probe împotriva ei. Prima dată s-a întâmplat în 1914, iar după 14 ani a comis o mare greşeala. Un leac preparat de o asistentă i-a adus sfârșitul ”carierei”. Leacul nefiind la fel de puternic, victima a apucat să consulte un medic.

În faţa Instanţei a depus mărturie o femeie care a recunoscut plata a 5.000 de dinari pentru sticluţa ucigaşă. Baba Anujka, pe atunci în vârstă de 92 de ani, a fost condamnată la 15 ani de închisoare, dar nu şi-a executat întreaga pedeapsă, fiind graţiată în 1936, la vârsta de 100 de ani.