Info Actual > Petclub > Povestea familiei care creștea lei acasă, emoționantă și terifiantă! Au plătit prea scump
Petclub

Povestea familiei care creștea lei acasă, emoționantă și terifiantă! Au plătit prea scump

Povestea familiei care creștea lei acasă, emoționantă și terifiantă! Au plătit prea scump

În anii 1970, în Baku, Azerbaidjan, o familie ținea un leu într-un apartament sovietic obișnuit. Povestea este una emoționantă, dar în același timp terifiantă.

Familia Berberov au avut doi lei. Pe primul îl chema King, iar Lev Berberov și soția sa Nina le-au salvat, acesta rămânâdu-le recunoscător. Cel de-al doilea era numit King II, care în final s-a dovedit a fi un ucigaș.

Arhitectul Lev Lvovici și fmilia sa erau mari iubitori de animale. Trăiau într-un apartament, cu o suprafață de 100 de metrii pătrați, alături de pisici, câini, papagali, arici, șerpi, ratoni, etc.

Nina și fiica sa s-au întors acasă cu un pui de leu

Într-o zi, Nina și fiica sa au mers la Zoo și s-au întors acasă cu un pui de leu. Cele două l-au zărit abandonat de mama lui, iar cu permisiunea directorului l-au luat acasă să-l crească și să-l îngrijească. Aceștia i-au pus numele King.

King a devenit un animal domestic, care era iubit de toată familia, inclusiv de restul animalelor din apartament. La scurt timp, leul de apartament a devenit faimos în întreaga lume, scriindu-se articole de presă despre el și realizându-se chiar și emisiuni de televiziune.

King a devenit faimos

Arhitectul Lev a renunțat la munca sa și a devenit impresarul faimosului leu de apartament, King, aranjându-i contracte pentru diverse filme artistice. King a apărut inclusiv în faimosul film artistic ”Incredibilele aventuri ale unor italieni în Rusia”.

Soția arhitectului, Nina Berberova a mărturisit că vecinii săi nu erau deloc încântați să trăiască în apropierea unui animal sălbatic, chiar dacă se domesticise.

Pentru o perioadă scurtă de timp, când se turna ”Incredibilele aventuri ale unor italieni în Rusia”, familia Berberov și leul lor, King au trăit într-o școală, iar în fiecare dimineață, locuitorii din zonă erau avertizați de poliție să nu treacă prin apropierea școlii. Erau însă, unii curioși care ignorau total avertismentele.

Unul dintre cei cărora nu le-a păsat de aceste avertismente a fost adolescentul Valentin Markov. În timp ce antrenorul lui King a ieșit pentru câteva minute să bea un ceai, tânărul s-a dus în fața unui geam de la sala de sport, și pentru a atrage atenția leului a început să sară.

King, crezând că tânărul vrea să se joace cu el, s-a apropiat de geam, l-a spart și l-a făcut pe Markov să cadă. În acel moment, un polițist din apropiere a auzit țipetele băiatului, și crezând că acesta se află în pericol l-a împușcat pe leul de apartament. Acesta a fost tragicul sfârșit al lui King, vedeta de cinema.

Moartea lui King a fost un șoc

Pentru întraga familie, inclusiv pentru cățelul Chap, dar mai ales pentru copii Eva și Roman, moartea lui King a construit un șoc. Chap a suferit cumplit de pe urma absenței leului, pe care-l căuta peste tot, și care l-a scurt timp, mai exact după doar câteva zile, a murit și el de inimă rea.

Familia Berberov au adopta un alt leu

În anul 1975, familia Berberov au adoptat un alt leu, pe care l-au numit King II. De la moartea lui King și până în anul 1980 tragediile s-au ținut lanț.

În anul 1978, Lev Berberov a murit din cauza unui atac de inimă, iar soția sa Nina s-a confruntat cu probleme financiare destul de grave după moartea soțului său. Aceasta a intenționat să-l returneze grădinii zoologice pe King II, din cauza lipsei banilor, dar în cele din urmă a renunțat la ideea deoarece se atașase prea mult de animal.

Data de 24 noiembrie 1980 urmă să fie cea mai tragică din viața Ninei. În acea după-amiază, când s-a întors de la muncă, l-a găsit pe King II purtându-se ciudat din cauza unui miros neobișnuit. De la un balcon alăturat, un vecin beat dădea foc unor bucăți de plastic și le arunca în leu. Acest lucru l-a iritat atât de tare pe King II încât, când Nina a intrat în cameră a atacat-o, rănind-o grav. Roman, a încercat să-l oprească, dar nu a reușit, ucigându-l pe tânăr chiar sub ochii mamei sale.

Vecinii au chemat imediat poliția, care l-a ucis pe King II.

Sursă FOTO: Evenimentul Istoric

Noul șoc a distrus-o pe Nina

După ce a fost externată din spital, Nina a aflat de moartea fiului ei, iar acest nou șoc a distrus-o pe femeie. Aceasta avea gânduri de sinucidere și nu-și mai dorea să trăiască, însă fiica sa și viitorul ei soț, actorul Kyazim Abdullaev au fost alături de ea și au ajutat-o să iasă din despresie.

Nina nu și-a mai dorit să țină animale sălbatice în casă, după această tragedie, doar papagali, pisici și cătei. Însă, la loc de cinste sunt fotografiile celor doi lei, dar și cea în care fiul ei se află în bratele lui King I.

Nina nu îi poartă ură lui King II, înțelegând că era o fiară sălbatică, care fusese iritată de vecinul nesăbuit, dar ceva nu-și poate lua cu adevărat de pe suflet. Sentimentul propriei vinovății pentru moartea fiului său, potrivit Evenimentul Istoric.