Diverse

Povestea unui fost profesor care s-a apucat de furat în Belgia ca să-l bage fiul său în seamă

Povestea unui fost profesor care s-a apucat de furat în Belgia ca să-l bage fiul său în seamă

Un cadru didactic român, actualmente pensionar, riscă un an de închisoare pentru mai multe furturi din magazinele unor localităţi belgiene, respectiv Tielt şi Izegem.

Povestea unui fost profesor care s-a apucat de furat în Belgia ca să-l bage fiul său în seamă

Profesorul român, in vârstă de 68 de ani, care locuieşte în Meulebeke, provincia Flandra de Vest din Belgia nu a săvârșit infracțiunile din nevoie financiară ci  doar din dorința de a atrage atenția fiului său care este avocat în România, citează stiridiaspora.ro.

În primăvara anului 2021, personalul supermarketului Supra Bazar din Tielt, regiunea Flandra din Belgia a observat că un număr mare de pixuri, marca Parker, dispăruseră de pe rafturi. Ulterior, aceștia au hotărât să instaleze o cameră mică de luat vederi, cu ajutorul căreia, în data de 18 iunie a aceluiasi an, au  identificat un bărbat luând trei pixuri fără să le plătească.

În continuare, pe 28 iunie, evenimentul s-a repetat astfel ca vehiculul românului a reapărut în parcarea supermarketului, iar un vânzător l-a urmărit pe bărbat şi a văzut cum a sustras alte câteva pixuri. Dar acestea nu erau singurele bunuri furate de fostul profesor de nationalitate română fiindcă, ulterior investigațiilor, s-a constatat că acesta a efectuat un “raliu” în materie de furturi si anume:

  • tot în ziua de 18 iunie 2021, acesta a sustras din magazine si un ceas inteligent/ smartwatch și o baterie externă pentru telefon;
  • în data de 25 iunie, fostul cadru didactic a furat diverse produse multimedia şi cosmetice dintr-un magazin din Izegem, Belgia;
  • pe data de 28 iunie a mai furat bunuri în valoare de 316 euro din acelaşi magazin, precum si mai multe perechi de chiloți dintr-un alt magazin din localitatea Tielt.

Avocatul profesorului a dezvăluit motivul furturilor comise de clientul său

Bărbatul român este un profesor pensionar, care provine dintr-o familie bună, iar conform declaratiilor avocatului său, Kris Vincke, faptele săvârșite au fost numai pentru a atrage atenția fiului său, care „Este avocat în România”.

Totodată, avocatul fostului profesor a explicat:

„După moartea soţiei sale, clientul meu a început o nouă relaţie cu o femeie mai tânără. Asta şi o problemă de moştenire au provocat o ruptură între el şi fiul său. Nu a apucat să îşi vadă nepoţii şi a vrut să schimbe acest lucru. După furtul din magazine a început să primească atenţia fiului său. Aşadar, clientul meu a reuşit să-şi atingă scopul”, scrie HLN.be.

Ca urmare a faptelor săvârșite, descrise mai sus, fostul profesor riscă în prezent o pedeapsă cu închisoarea de un an, însă, luând în considerare motivele incredibile invocate care au stat la baza comiterii unor astfel de fapte, apărarea insistă asupra suspendării pedepsei acestuia cu închisoarea. Hotărârea judecatorească va fi pronunțată în data de 2 iunie.