Diverse

Povestea unui tânăr pierdut prin spitale. Ani de zile, mama lui l-a crezut mort, dar miracolul s-a petrecut de Crăciun

Povestea unui tânăr pierdut prin spitale. Ani de zile, mama lui l-a crezut mort, dar miracolul s-a petrecut de Crăciun

Cu 12 ani în urmă, Nicholas, fiul lui Joyce Curtis și-a pierdut slujba de tâmplar. Atunci a decis să părăsească Glasgow, orașul natal și să călătorească în Europa. Ce s-a întâmplat după plecarea lui e pur și simplu incredibil.

În 2009 l-a dat dispărut

Dar băiatul nu s-a mai întors, iar ani buni ea nu a știut nimic de existența lui și a presupus că ceva rău se întâmplase cu fiul ei, afirmă cei de la Mirror, care citează The Herald. Disperată, în 2009, s-a hotărât să-l dea dispărut, iar un an mai târziu, reprezentanții consulatului britanic de la Paris au sunat-o, informând-o că Nicholas se află internat într-un spital din Franța.

În cel mai scurt timp, femeia și soțul au ajuns la unitatea spitalicească. “Eu și soțul meu am fost să-l vizităm și m-am simțit atât de bine să-l văd”, și-a reamintit Joyce Curtis. A stabilit cu francezii că băiatul va fi transportat în Franța, dar acest lucru nu s-a întâmplat, mama neștiind ce a fost la mijloc.

“Când l-am vizitat în Franța, i-am cumpărat niște pantofi și chestii de genul ăsta, ca să poată avea haine”

“Îl așteptam acasă, la Glasgow, la o anumită oră. Lucram la Southern General Hospital în acel moment. Când l-am vizitat în Franța, i-am cumpărat niște pantofi și chestii de genul ăsta, ca să poată avea haine cu care să călătorească spre casă.

Eu așteptam la serviciu. Dar el nu a ajuns niciodată acasă. Îmi amintesc că în acea zi ploua. Am sunat la fiecare aeroport pentru a vedea dacă a urcat într-un avion, dar nimic”, s-a destăinuit femeia. Din acel moment, n-a mai avut nici o veste despre el.

În decembrie 2022, a avut loc o adevărată minune

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, femeia a început să fie și mai convinsă că Nicholas a murit. “Având în vedere pandemia de Covid-19 și tot ce s-a întâmplat din cauza ei, am crezut că a murit. M-am întristat”, a mărturisit femeia.

“Totul seamănă cu filmul Miracle on 34th Street. E un miracol

În luna decembrie a acestui an însă, mai precis pe data de 19, femeia a primit un telefon de la consulatul britanic din Paris, care i-a schimbat total viața. A fost informată că Nicholas nu doar că trăiește, dar se află într-un spital din sudul Franței.

“Când am primit apelul în care mi s-a spus că este în viață, am intrat în stare de șoc. Tot ce am făcut a fost să plâng toată ziua. Practic, pentru mine, aceasta a fost Crăciunul, mai ales că soțul meu a murit în iunie. Totul seamănă cu filmul Miracle on 34th Street. E un miracol.

“Până nu-l aduc acasă, nu-mi fac speranțe”

Mă resemnasem cu faptul că a murit. Chiar am crezut asta și cred că toată lumea a gândit la fel. Am vorbit cu el la telefon. Pare sănătos. L-am întrebat: “Vii acasă, Nikky?”. Și el a spus “Da”. Nu îmi pot imagina prin ce a trecut. Trebuie doar să-l duc acasă. Până nu-l aduc acasă, nu-mi fac speranțe”, a mai spus Joyce.