Lifestyle

Prăjitură apetisantă cu ciocolată și nucă! Un deliciu garantat

Prăjitură apetisantă cu ciocolată și nucă! Un deliciu garantat

Prăjitură apetisantă cu ciocolată și nucă! O prăjitură cu ciocolată va binedispune pe oricine. Și tocmai de aceea vă propunem o prăjitură apetisantă cu multă ciocolată, un blat ca de bezea și multă, multă nucă. Rețetă este simplă și orice gospodină o poate prepara.

Ingredinte necesare pentru prăjitură cu ciocolată și nucă
Pentru Foi:

8 albușuri
400 g nucă macinată
300 g zahăr
3 linguri cacao
4 linguri faină
1/2 plic praf de copt

Pentru Cremă:

100 g ciocolată cu lapte, de buna calitate
8 gălbenușuri
1 ou întreg
250 g unt
3 linguri cacao
250 g zahăr
4 linguri cu lapte

Mod de preparare prăjitură cu ciocolată și nucă:
Pentru foi:  Albușurile se bat bine cu zahărul. Făina se amestecă cu nuca măcinată, cacaua și praful de copt. Când albușurile au devenit ca o bezea, se adaugă încet câte o lingură din amestecul de făină, nucă, praf de copt și cacao. Se amestecă cu paleta sau cu lingura. Compoziția obținută se împarte în trei părți egale și se coc, pe rând 3 foi în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă doar 15 minute la foc mediu.  Se lasă apoi să se răcească, potrivit playtech.ro.

Pentru cremă: Se pun gălbenușurile, oul întreg, zahărul, cacaua și laptele într-o crăticioară, pe foc, pentru 10 minute sau la bain-marin pentru 20 de minute și amestecăm încontinuu. Se dă la o parte de pe foc și se lasă să se răcească, timp de 8 minute maximum. Apoi, se adaugă untul porționat. Se amestecă energic.

Când crema s-a răcit, se împarte în trei părți egale și se asamblează prăjitura: cremă, foaie, cremă, foaie, cremă. Se presară apoi nuci ușor coapte în cuptor, uscate sau caramelizate, iar apoi tăiate grosier. Este mult mai bună a doua zi, atunci când crema este intrată în foi.

Poftă bună!