Info Actual > Culinar > Prăjitură delicioasă cu iaurt. Un desert uimitor, cu aromă intensă de vanilie. O porție are 100 de calorii
Culinar

Prăjitură delicioasă cu iaurt. Un desert uimitor, cu aromă intensă de vanilie. O porție are 100 de calorii

Prăjitură delicioasă cu iaurt. Un desert uimitor, cu aromă intensă de vanilie. O porție are 100 de calorii

Cu siguranță ai mai mâncat o prăjitruă cu iaurt, este destul de versatilă. Simplă sau cu vanilie, acest desert este divin. iaurtul este plusul de gust ce va încânta toți gurmanzii prezenți la masa de Crăciun. Pe lângă faptul că e delicioasă, o porție are 100 de calorii.

Dacă nu știți să preparați cozonaci, noi va sugerăm să preparați prăjitura cu iaurt. Rețeta e atât de simplă, o poate face oricine.

Prăjitură delicioasă cu iaurt. Un desert uimitor, cu aromă intensă de vanilie. O porție are 100 de calorii

Ingredientele necesare pentru prăjitură cu iaurt:

  • 400 gr iaurt alb ușor,
  • 4 linguri de amidon de porumb,
  • 4 linguri de pudră de stevia,
  • zahăr pudră,
  • 5 ouă,
  • esență de vanilie.

Topping: smântână și scorțișoară.

Luați două boluri de mărime medie. În unul puneți gălbenușurile, iar în altul albușurile. Adăugați în bolul cu gălbenușuri stevia și mixați energic. Puteți folosi și mixerul electric. Adăugați treptat iaurtul, continuând să amestecați pentru a vă asigura că ingredientele se pătrund bine.

Ulterior, se adaugă esența de vanilie și amidonul de porumb, continuând să amestecați. Lăsați compoziția preparată se se odihnească un pic și treceți la albușuri. Mixați-le cu puțină sare, până se întăresc. După ce albușurile s-au transformat într-o cremă întărită, adăugați-le în compoziția de gălbenușuri. Aveți grijă să le amestecați încet, cu o paletă, de jos în sus.

Acum este timpul să luăm o tavă de copt și să o tapetăm ​​cu hârtie pergament. Ungem fundul cu ulei și turnăm amestecul proaspăt preparat în tavă. Se pune totul la cuptor, aproximativ 40 de minute, la o temperatura de 175-180 grade.

După 40 de minute, faceți testul scobitorii. Dacă prăjitura s-a copt, se scoate din cuptor se lasă să se răcească câteva minute și apoi puneți-o pe un vas de servire.

Poți decora suprafața desertului cu zahăr pudră. Dacă nu ești la dietă, încearcă să o decorezi cu frișca și scorțișoară, potrivit stiridiaspora.ro.