Info Actual > Culinar > Prăjitură delicioasă cu MERE. Merită să o încercați
Culinar

Prăjitură delicioasă cu MERE. Merită să o încercați

Prăjitură delicioasă cu MERE. Merită să o încercați

Prăjitură delicioasă cu MERE. Prăjitura cu mere este foarte delicioasă și se prepară foarte ușor. Varianta pe care v-o propunem conține iaurt natural, brandy de mere, mere, ouă, anason, vanilie. Merită să o încercați.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu mere:

  • 300 gr faina alba
  • 5 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei de masline
  • 4 oua
  • 230 gr zahar
  • 250 gr iaurt natural
  • 50 ml brandy de mere
  • 1 lamaie bio mica
  • 3 mere medii
  • 1/4 lingurita anason macinat
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Se dau merele pe o razatoare mare sau se taie cubulete mici. Pe masura ce le razuiti le stropiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze. La final adaugati anasonul si amestecati.Se cerne faina cu praful de copt si sarea.Se freaca cu mixerul ouale si zaharul, timp de 3 minute, pana aveti o crema galben-pal.Se adauga iaurtul si se amesteca. Se adauga brandy si coaja rasa de lamaie si se amesteca.Se adauga jumatate din faina si se amesteca usor. Se adauga jumatate din ulei si se amesteca usor. Se adauga tot asa restul de faina si apoi ulei. Nu amestecati prea vartos, doar pana nu se mai vede faina sau uleiul in amestec.La final adaugati merele razuite (retineti cateva linguri) si amestecati usor sa se distribuie in aluat.Turnati aluatul intr-o tava de 30 x 20 cm si nivelati cu dosul lingurii. Presarati restul merelor deasupra (daca le simtiti ca au lasat mult suc le stoarceti usor in pumn inainte de a le pune pe aluat). Nivelati merele cu dosul lingurii si apoi presarati zaharul vanilat.
Coaceti la 180C timp de 50 minute. Testati cu o scobitoare sa va asigurati ca e coapta in mijloc.Dupa ce s-a racorit o puteti pudra cu un pic de zahar pudra.

Știai ce utilizări medicinale are mărul?

Chiar dacă este un aliment, calitățile sale terapeutice sunt cunoscute încă din timpuri străvechi. Plinius cel Bătrân îl recomandă în bolile de stomac, iar ceva mai târziu, călugărița Hildegard von Bingen recomandă mărul contra migrenelor, a durerilor de ficat și de splină.

Mărul are acțiune tonică, diuretică, uricolitică, depurativă, antiseptică, intestinală, laxativă

Este indicat în astenie, surmenaj, convalescență, graviditate, anemie, reumatism, gută, litiază urică, hepatită, colibaciloză, stări febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie, diabet și altele.

Partea comestibilă a mărului este receptaculul (o prelungire a codiței), iar fructul în sine este ceea ce se numește în termeni populari „cotor”, parte care în cele mai multe cazuri nu este comestibilă.

Cercetările sugerează că merele pot reduce riscul de cancer la colon, cancerul de prostată și cancerul pulmonar

Cojile de mere conțin acid ursolic, care, pe baza experimentelor pe șobolani, crește masa mușchilor scheletici și a țesutul adipos brun, de asemenea scade grăsimea de culoare albă, reduce obezitate, intoleranța la glucoză și steatoza hepatică.