Info Actual > Culinar > Prăjitură MAGICĂ. Leche Frita, desertul cu lapte prăjit din Spania
Culinar

Prăjitură MAGICĂ. Leche Frita, desertul cu lapte prăjit din Spania

Prăjitură MAGICĂ. Leche Frita, desertul cu lapte prăjit din Spania

Prăjitură MAGICĂ. Leche Frita este un desert magic, popular în nordul Spaniei. Este un desert relativ simplu de preparat care constă din lapte, făină și zahăr și glazură/ pudră. Cum o faci? Foarte simplu.

Leche Frita este un desert spaniol ce are la bază doar trei ingrediente: lapte, făină și zahăr. Îl creezi prăjind laptele răcit în ulei și completându-l cu o glazură de zahăr sau pudră de scorțișoară. Deși originile exacte sunt necunoscute, oamenii cred că acest desert a venit din provincia Palencia, potrivit blog.amigofoods.com.

Ingrediente necesare pentru bază:

– 950 gml lapte
– 7 linguri făină
– 1/2 cana zahăr
– 3 ½ linguri (51,75 ml) de amidon de porumb
– 1 baton de scortisoara
– 2 oua
-2 linguri de unt
-¼ cană de ulei de măsline
– scorțișoară (garnitură)

Mod de preparare. Cum faci lapte prăjit, rețeta tradițională spaniolă

1. Se pune laptele cu coaja de lămâie și untul într-o cratiță și se dă la foc mediu.

2. Se bat gălbenușurile cu zahărul și se adăugă treptat făina. La acest amestec se adaugă laptele clocotit strecurat si se amestecă foarte bine.

3. Readuceți vasul la foc mic, amestecând în continuare cu atenție până se îngroașă. Atunci când este gata, se toarnă amestecul într-un vas dreptunghiular cu fund plat, înalt de trei sau patru centimetri. 4.

4.Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider pentru trei sau patru ore. După ce a stat la frigider, baza ar trebui să aibă o consistență groasă, astfel încât să poată fi tăiată.

5. Tăiați baza în bucățele pătrate egale. Fiecare pătrățel se trece prin făină și ou bătut și se prăjește în ulei bine încins timp de 2-3 minute. Atunci când sunt gata, se scot și se scurg pe o hârtie absorbantă.

6. La final, se trece laptele prăjit printr-un amestec de zahăr și scorțișoară și este gata de servit.

7. Dacă respecți această rețetă tradițională spaniolă de lapte prăjit, consistența desertului ar trebui să fie o budincă super-cremoasă în interior, dar crocantă la exterior.

8. În mod interesant, variante ale acestei rețete se găsesc și în România, sub denumirea de lapte fript, dar și în China, sub denumirea de lapte prăjit. Dintre toate însă, varianta spaniolă e cea mai gustoasă.