Social

Preasfințitul Gurie a murit. Mesajul Patriarhului Daniel pentru enoriași

Preasfințitul Gurie a murit. Mesajul Patriarhului Daniel pentru enoriași

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat de două săptămâni la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, joi, în urma unui stop cardio-respirator.

Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie. În urmă cu două zile însă, starea acestuia s-a agravat iar medicii au fost nevoiți să îl intubeze.

Un elicopter a fost trimis, astăzi, să îl transfere pe episcop la Spitalul din Târgu Mureș. Din păcate, transferul nu a mai putut avea loc, deoarece Preasfințitul Gurie a murit. El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an.

Patriarhul Daniel transmite un mesaj de condoleanțe

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe celor din eparhie, dar și credincioșilor. El îl descrie pe PS Gurie ca fiind ”arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.”

”Către:

Preasfinţitul Părinte NESTOR HUNEDOREANUL,

Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei,

Membrilor Consiliului Eparhial şi ai Adunării Eparhiale

ale Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viaţă a Preasfinţitului Părinte Gurie, primul Episcop al nou înființatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei (2009), arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru eparhia îndoliată,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în mesajul Patriarhului Daniel către Eparhia Devei și Hunedoarei.