Social

Precizări importante privind semnătura electronică! Raluca Turcan a făcut anunțul mult așteptat

Precizări importante privind semnătura electronică! Raluca Turcan a făcut anunțul mult așteptat

La finalul ședinței de Guvern din data de 28 aprilie 2021, Raluca Turcan a făcut precizări importante privind semnătura electronică, dar a anunțat și debirocratizarea întreprinderilor.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a avorbit la finalul ședinței de Guvern de astăzi, despre cele patru ordonanţe de urgenţă care ţin de Ministerul Sănătăţii.

„Au fost adoptate 4 ordonanțe de urgență care țin de resortulul min muncii. Prima se referă la debirocratizarea intreprinderilor cu până la 9 angajați, a doua se referă la digitalizarea relațiilor de muncă pentru mediul de afaceri, a treia ordonanţă de urgenţă adoptată se referă la sprijinirea românilor plecaţi în străinătate, iar a patra ordonanţă se referă la sprijinirea minerilor din Valea Jiului.

Se elimină fișa postului

În ceea priveste debirocratizarea întreprinderilor, prin măsurile adoptate am reușit să eliminăm anumite sarcini inutile. Vor beneficia aproximativ 450.000 de mircoîntreprinderi. Se elimină fișa postului, fișa de prezență și regulamentul intern.

Referitor la semnătura electronică în relaţiile de muncă, permite folosirea semnaturii electronice însoțită de marca temporală fie pentru încheierea contractelor de muncă, fie în raportul anagajatorului cu instituția statului. Digitalizarea ocupa un loc important. A fost semnat proiectul pentru primul hub care va funcționa la Ministerul Muncii. Aceasta OUG va permite ca telemunca să fie mult mai ușor accesată. Avem 400. 000 de angajați care lucrează în telemunca. Semnatura electronică și telemunca sunt legate între ele”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit România TV.