Economic

Predicție economică. Mugur Mihăescu: „Impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator”

Predicție economică. Mugur Mihăescu: „Impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator”. Fost membru în grupul de umor „Vacanța Mare” este proprietarul a trei pub-uri din Centrul Vechi din București. Acesta a declarat pentru profit.ro, că, în contextul pandemiei mondiale de coronavirus, afacerile sunt la pământ.

„Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, a declaratMihăescu.

„Majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri”

Acesta a mai declarat că fără o susținere din partea Guvernului, angajații HoReCa nu-și vor mai putea întreține familiile. „Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri. Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român.

De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia”, a mai spus Mugur Mihăescu.