Lifestyle

Premieră absolută în justiția română! Fostul episcop al Hușilor, reținut pentru viol și abuz sexual asupra unui minor

Premieră absolută în justiția română! Fostul episcop al Hușilor, reținut pentru viol și abuz sexual asupra unui minor

Premieră absolută în justiția română! Fostul episcop al Hușilor, reținut pentru viol și abuz sexual asupra unui minor. Fostul episcop al Hușilor, Cornel Onilă, a fost reținut, joi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași. Procurorii îl acuză de viol şi abuz sexual, impotriva unui fost elev al său, de la seminatul teologic ortodox din Huși, în perioada 2016-2017.

Corneliu Bârlădeanul a fost suspendat din funcţie în vara anului 2017. Atunci au apărut înregistrări video care dovedesc că el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist. Între timp, seminaristul a devenit preot cu parohie în Vaslui. La rândul său, ierarhul a acuzat trei preoţi de şantaj cu imaginile respective. Cu toate că, inițial, chiar că sunt trucate. Preoții au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Mai marii BOR au recunoscut: Corneliu Onila este in continuare ...

Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean -Corneliu Onilă, a ajuns în fata procurorilor, direct din Mãnãstirea Vãratec. Mâine, 22 mai 2020, la trei ani de la scandalul care a uluit România, Corneliu Onilă se va afla în fata instantei de judecată a Curții de Apel Iași, conform vremeanouă.ro.

Care este poziția Sfântului Sinod în acest caz?

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii.”