Social

Premieră medicală! Primul pacient tratat cu plasmă, medicamentul antiviral Remdesivir în protocoalele medicale

Premieră medicală! A început tratamentul cu plasmă prelevată de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 în România. Primul bolnav tratat astfel este internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” din București, a anunțat managerul unității medicale, Adrian Streinu-Cercel, la Digi24.

Adrian Streinu-Cercel: ”Informaţia este că am administrat plasmă de convalescent la un pacient. Asta se practică doar în Terapie Intensivă. Programul a demarat, a fost pus în practică. După cum bine știţi, Ministerul Sănătății a primit o donație în echipamente”

Unul dintre echipamentele primite este un echipament special ca poate să feste transfer. Sunt respectate toate protocoalele și conform cu toate procedurile. Medicii speră să obțină rezultate bune.

Premieră medicală!

Totodata, Adrian Streinu-Cercel am mai spus ca un alt pacient a fost tratat în premieră cu medicamentul antiviral Remdesivir, despre care se crede că ar avea rezultate bune împotriva cu COVID-19. Un studiu global arată că pacienții care au fost tratați cu acest medicament s-au recuperat mai rapid și a existat o rată  mai redusă a mortalității. Din păcate, un alt studiu însă nu a dovedit niciun beneficiu clinic al medicamentului.