Lifestyle

Premiile Grammy 2021! Cine au fost câștigătorii serii! Harry Styles, prima distincţie din carieră

Premiile Grammy 2021! Cine au fost câștigătorii serii! Harry Styles, prima distincţie din carieră

Cea de-a 63-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara, iar un nou record a fost stabilit de Beyonce. Principalele premii au fost câștigate de Taylor Swift şi Billie Eilish.

Premiul pentru cel mai bun album al anului a fost desemnat pentru albumul surpriză „Folklore”, înregistrat de Taylor Swift în perioada de lockdown, iar premiul pentru înregistrarea anului a fost obținut de piesa lui „Billie Eilish „Everything I Wanted”. Taylor Swift, în vârstă de 31 de ani, în urma victoriei de duminică, devine prima femeie care a câştigat de trei ori premiul Grammy pentru cel mai bun album, egalând performanţele unor giganţi ai muzicii precum Stevie Wonder, Frank Sinatra sau Paul Simon, scrie Agerpres.

Cea mai premiată femeie de la Grammy, Beyonce

Beyonce i-au propulsat palmaresul general la 28 de premii Grammy, doborând recordul feminin deţinut anterior de Alison Krauss, după obținerea celor patru premii Grammy. Beyonce a primit premiile Grammy pentru cel mai bun videoclip („Brown Skin Girl”) şi pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion la piesa „Savage”, recompensată la categoriile cea mai bună piesă rap şi cea mai bună interpretare rap și la categoriile interpretare R&B („Black Parade”).

Beyonce a fost vizibil emoţionată, chiar dacă de obicei este foarte controlată, când a acceptat premiul pentru interpretare R&B care a propulsat-o în topul laureaţilor Grammy.

„În calitate de artist, consider că este datoria mea, datoria noastră a tuturor, să reflectăm epoca în care trăim”, a spus ea, adăugând că doreşte să-i susţină şi să sărbătorească activitatea tuturor artiştilor de culoare care au inspirat-o şi care inspiră lumea întreagă.

Solista britanică Dua Lipa a câştigat premiul la categoria cel mai bun album pop cu LP-ul dansant „Future Nostalgia”.

Piesa anului, o reacţie la protestele Black Lives Matter

Premiul Grammy pentru piesa anului a fost câștigat de compozitorii piesei „I Can’t Breathe”, interpretată de solista R&B H.E.R. Ca reacţie la protestele Black Lives Matter care au cuprins Statele Unite vara trecută a fost compusă această piesă.

Premiul Grammy pentru cea mai bună nouă artistă i-a fost desemnat lui Megan Thee Stallion, solistă hip-hop, în vârstă de 26 de ani, care a mai câștigat încă două premii (cea mai bună piesă rap şi cea mai bună interpretare rap) pentru single-ul „Savage”, în care cântă alături de Beyonce.

Ceremonia Grammy, prezentată de Trevor Noah, s-a desfăşurat într-un format hibrid anul acesta, și a îmbinat reprezentaţiile live cu cele preînregistrate ale unor interpreţi precum Lipa, Taylor Swift, Post Malone, Cardi B, DaBaby, Black Pumas sau Mickey Guyton.

Ceremonia s-a desfășurat la Los Angeles, atât în interior, cât și în aer liber, dar, din nefericire, fără a beneficia de scena elaborată și de efectele speciale ale galelor din anii anteriori.

Surpriza galei a fost faptul că trupa de K-Pop BTS a pierdut la categoria de interpretare pop pentru duo/formaţie în faţa duetului format din Lady Gaga şi Ariana Grande (cu piesa „Rain on Me”). Ca o consolare pentru băieţii de la BTS, gala Grammy din acest an s-a încheiat cu interpretarea piesei lor în limba engleză „Dynamite”, direct din Coreea de Sud.

Câştigătorii la principalele categorii:

– Albumul anului: „Folklore” – Taylor Swift
– Înregistrarea anului: „Everything I Wanted” – Billie Eilish
– Piesa anului: „I Can’t Breathe” – compusă de Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas, interpretare H.E.R.
– Cel mai bun nou artist: Megan Thee Stallion
– Cea mai bună interpretare pop duo/grup: „Rain On Me” – Lady Gaga şi Ariana Grande
– Cel mai bun album pop: „Future Nostalgia” – Dua Lipa
– Cea mai bună interpretare rock: „Shameika” – Fiona Apple
– Cea mai bună interpretare rap: „Savage” – Megan Thee Stallion featuring Beyoncé
– Cel mai bun albumm rock: „The New Abnormal” – The Strokes
– Cel mai bun album country: „Wildcard” – Miranda Lambert
– Cel mai bun album contemporan de muzică creştină: „Jesus is King” – Kanye West
– Cel mai bun videoclip: „Brown Skin Girl” – Beyonce, Blue Ivy, WizKid

Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi prin vot de cei aproximativ 11.000 de membri ai Recording Academy din SUA, informează DCnews.