Actual International

Preşedintele american Joe Biden a ajuns la Londra. Soţii Biden au fost aşteptaţi de Regina consoartă, Camilla. VIDEO

Preşedintele american Joe Biden a ajuns la Londra. Soţii Biden au fost aşteptaţi de Regina consoartă, Camilla. VIDEO

Preşedintele american Joe Biden a ajuns la Londra sâmbătă seara împreună cu soţia sa, Jill. Urmează să ajungă la Londra și preşedinţii turci Recep Tayyip Erdogan şi brazilianul Jair Bolsonaro, împăratul japonez Naruhito pentru prima sa călătorie în străinătate de la urcarea pe tron ​​în 2019 și chiar prinţul saudit Mohammed ben Salmane, cunoscut sub numele de „MBS”.

Preşedintele american Joe Biden a ajuns la Londra. Soţii Biden au fost aşteptaţi de Regina consoartă, Camilla. VIDEO

Oaspeţii americani împreună cu ceilalţi şefi de stat străini, care au început să vină sau sunt pe drum spre Londra la primul mare rendez-vous diplomatic al noului suveran, Regele Charles al III-lea ce va avea loc duminică seară.

Joe Biden şi soţia sa au fost aşteptaţi la aeroport de către regina consoartă, Camilla.

Publicul va mai avea acces până la orele 06.30 (05.30 GMT) în acea zi pentru a se reculege în Westminster Hall, cea mai veche sală din Parlamentul britanic, în faţa sicriului celei care a traversat epocile cu acelaşi simţ al datoriei.

Preşedintele SUA se numără printre cei aproximativ 500 de şefi de stat şi demnitari străini care vin la Londra pentru a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

Aceştia se vor regăsi luni dimineaţă printre cei 2.000 de invitaţiei ai Abaţiei Westminster, unde Elisabeta a II-a a fost încoronată în 1953, pentru punctul culminant al omagiilor aduse cu o emoţie imensă de la moartea, la 8 septembrie, a monarhului cu o popularitate planetară.

Prim-miniştrii Canadei, Australiei şi Noii Zeelande se află deja în Marea Britanie.

Pe lângă premierul canadian Justin Trudeau, premierul australian Anthony Albanese şi premierul neozeelandez Jacinda Ardern, printre ceilalţi lideri din Commonwealth aşteptaţi se numără premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina, şi preşedintele din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe. India va fi reprezentată de preşedintele Droupadi Murmu.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi preşedintele italian Sergio Mattarella se numără printre ceilalţi lideri mondiali care vor participa la ceremonii. De asemenea, vor fi prezenţi membri ai familiilor regale din întreaga Europă.