Lifestyle

Prevenirea infectării cu COVID-19. Cum poți să îți cureți telefonul mobil?

Prevenirea infectării cu COVID-19. Cum poți să îți cureți telefonul mobil? După cum se știe, telefonul este unul dintre obiectele cele mai pline de microbi cu care intrăm în contact de sute de ori pe zi.
Specialistii recomandă curăţarea telefonului cel puţin o dată pe zi sau chiar mai des dacă trece prin mai multe mâini. Un lucru la fel de important este acela să nu iei cu tine telefonul la baie. Și să te speli corect pe mâini după folosirea toaletei.
„Oamenii îşi igienizează foarte rar telefoanele mobile, aşa că bacteriile şi microbii în general se acumulează pe suprafaţa acestora. Printre ele amintesc de E. coli, virusul gripal, stafilococcul auriu, chiar şi noul coronavirus COVID-19“, este de părere Charles Gerba, microbiolog la Universitatea din Arizona, poreclit şi Dr. Germ, conform Csid.
Care sunt cele mai eficiente metode de curățare a telefonului mobil? Iată mai jos care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăţa corect telefonul mobil.

Cârpă din microfibră

Este indicat să o porţi mereu cu tine în geantă sau rucsac. Este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria.

Soluţii pe bază de alcool 60% şi apă 40%

Acestea sunt recomandate pentru dezinfectarea telefonului. Umezeşte uşor o cârpă din microfibră sau bumbac moale şi şterge blând telefonul, pe toate părţile, inclusiv în colţuri. E important să știi că nu trebuie să aplici soluţia direct pe telefon!

Şerveţele dezinfectante

Cum ne dezinfectăm corect telefoanele mobile, ca măsură preventivă ...

Dacă preferi o variantă mai comodă, poţi folosi şerveţele antibacteriene pe bază de alcool. Fii atent, însă. Acest tip de șervețelede şerveţele tinde să fie excesiv de umed. De aceea, nu este foarte indicat pentru ecranele telefoanelor, ci mai degrabă pentru carcasele acestora.

Lampă bactericidă cu UV

Dacă ai buzunare largi şi preferi o soluţie profesională, poţi cumpăra o lampă cu raze UV. Aceasta distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.

Gel dezinfectant

Spălatul pe mâini cu apă şi săpun este gestul ideal pentru a ţine la distanţă microbii. Dar, dacă nu ai acces la o sursă de apă, poţi folosi şi un gel dezinfectant pe bază de alcool. Astfel, mâinile tale nu vor împrăştia microbii peste obiectele pe care le foloseşti uzual, aşa cum este şi cazul telefonului.