Info Actual > Politică > Previziunea care aruncă scena politică în aer! SUA reprezintă o amenințare la adresa Rusiei
Politică

Previziunea care aruncă scena politică în aer! SUA reprezintă o amenințare la adresa Rusiei

Previziunea care aruncă scena politică în aer! SUA reprezintă o amenințare la adresa Rusiei

Președintele Vladimir Putin a promulgă legea prin care Rusia să poată ieși din Tratatul „Cer Deschis”, un pact prin care aproximativ 30 de state permit efectuarea curselor aeriene de supraveghere pentru promovarea încrederii la nivel internaţional.

Putin și Joe Biden se vor întâlni în cadrul summitului de la Geneva, care va avea loc pe 16 iunie. La această întâlnire, kremlinul speră ca cei doi președinți să încheie un nou pact, după ce Trump a decis retragerea.

Deciziile care arată că SUA reprezintă o amenințare la adresa Rusiei

Decizia Statelor Unite de a renunța la pact „o schimbat semnificativ balanța” între membrii tratatului și a forțat Rusia să renunțe, spun oficialii de la Kremlin. „Este o amenințare la adresa Rusiei”, se arată într-un comunicat de pe pagina oficială a Kremlinului, potrivit smartradio.ro.

Biden acuză Rusia că a încălcat termenii tratatului, fapt pe care Moscova îl neagă

Oficialii ruși declară că regretă decizia SUA de a rămâne în afara tratatului, catalogând-o drept o „greșeală politică” și avertizează că strategia nu va crea un climat constructiv pentru discuțiile despre controlul armelor care vor avea loc în cadrul summitului de la Geneva.