Lifestyle

Previziunea care îngheață România: Valul 5 vine în maximum trei săptămâni

Lucian Bode

Previziunea care îngheață România. Lucian Bode, ministrul de Interne, a transmis că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni și va lovi mai tare decât valul 4.

Ministrul de Interne a subliniat că în prezent sunt peste 100.000 de persoane carantinate, potrivit G4Media.

Lucian Bode le-a cerut prefecților la videocoferința de presă la care participă și Nicolae Ciucă să ia măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, cu accent pe evenimentele private cu număr mare de persoane.

Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni.

„Vă solicit foarte ferm să colaborați mai strâns cu direcțiile de sănătate publică. (…) Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde viitorului val pandemic, care potrivit specialiștilor va avea un impact mai mare comparativ cu valul 4. Potrivit specialiștilor, valul 5 va veni în maximum 3 săptămâni”, a avertizat ministrul Afacerilor Interne.

„Estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane”, a anunțat Lucian Bode.

Coronavirus în România, 23 Decembrie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele negre ale zilei.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 775 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 81 decese dintre care 44 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Numărul infectărilor noi cu coronavirus se menţine relativ constant. Ieri au fost raportate 851, dar specialiştii atrag atenţia că, odată cu venirea sărbătorilor, creşte riscul de îmbolnăvire cu varianta Omicron, devenită predominantă în tot mai multe ţări.

Vaccinarea şi respectarea măsurilor de protecţie sunt cele mai eficiente moduri de a ne proteja de infectare, a declarat, ieri, în emisiunea “Probleme la zi”, de la Radio România Actualităţi, secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat: Clar, toate măsurile de sănătate publică, care până acum au fost recomandate, trebuie respectate, plus, absolut fără nicio discuţie, continuă să fie vaccinarea o soluție. Toate analizele, până acum, arată că există un efect importat din punct de vedere al protecţiei faţă de formele grave. Rămânem pe vaccinare și rămânem pe soluțiile de protecție sanitară – masca, distanțare, dezinfecție, mai ales în spațiile închise, masca. Oamenii acum vor pleca în concediu, au ajuns mulți din afara ţării, veniți din țări care sunt afectate, în vizită la familii, asta înseamnă că trebuie să fie mult mai mare atenție și trebuie să fim atenţi la protecţia noastră şi protecţia celor din jur.