Lifestyle

Previziunea lui Radu Banciu: „Finalul e foarte aproape. Omenirea se va lovi de …”

Previziunea lui Radu Banciu: „Finalul e foarte aproape. Omenirea se va lovi de …”

Previziunea lui Radu Banciu. Dupa ce a analizat un studiu ingrijorator, jurnalistul a transmis un mesaj categoric despre sistemul de invatamant si pandemia de Covid-19.

„Trei din cinci părinți din mediile defavorizate, de la sate, cică n-au mai putut lucra în perioada pandemiei. Deci s-au uitat practic pe fereastră sau pe tavan. Doi din cinci n-au putut să asigure elementele de bază în casă, iar jumătate dintre elevi n-au făcut școală online deloc, potrivit unui studiu prezentat de World Vision România.

Nu e mare anchetă, sunt de acord, dar încep să apară primele defrișări intelectuale după această pandemiei. Am văzut și organizații mondiale importante cum fac un apel disperat la reluarea activităților școlare. Exagerează! Mi se pare tardiv. Orice umbră de cultură a dispărut de pe această planetă de vreo 20 de ani. Nu se mai face oricum nimic, trebuie să ne reprofilăm.

Secolul XXI, dacă va trece măcar de jumătate, va fi un secol al analfabetismului și al idioțeniei. Din punctul ăsta de vedere, nu mai există cultură. Nu mai citește nimeni nimic, nu se mai informează nimeni, nu mai știe nimeni nimic, toate informațiile sunt de la prieteni sau de pe rețelele sociale. Suntem în prologul acestor evenimente digitale, încă nici n-a apărut tehnologia 5G peste tot. Odată ce lucrurile astea se vor intensifica, cum să-i mai pierzi vremea citindu-l pe Cehov? Va deveni un fel de Ion Agârbiceanu. Nu vor mai exista bibliotecile, cărțile. Acum se dă foc la statui, ați văzut… Poimâine se va da foc la biblioteci”, a spus Radu Banciu, în direct la B1 TV.

Previziunea lui Radu Banciu: „Finalul e foarte aproape. Omenirea se va lovi de …”

„Finalul e foarte aproape. Omenirea se va lovi de gard sau de zid cu un grad de idioțenie mai mare decât în toate celelalte secole cumulate, dar să știi că face bine și asta.

E bine să te duci definitiv, fiind în interiorul tău de o prostie inimaginabilă. Cu cât gândești mai mult, vorba lui Eugen Ionescu, cu atât îți dai seama mai mult de inutilitatea existenței acestei lumi, cu cât ești mai prostănac, cu atât ești mai fericit, ai mai multe poze pe Instagram, ai mai mulți prieteni și ești mai fericit”, a completat el.