Lifestyle

Previziunea teribilă a unui expert al sportului alb: Ce se va întâmpla Emma Răducanu

Previziunea teribilă a unui expert al sportului alb: Ce se va întâmpla Emma Răducanu

Emma Răducanu, tânăra jucătoare britanică de origine română, a făcut spectacol la Wimbledon. Tenismena s-a calificat în turul patru datorită succesului repurtat sâmbătă în fața Soranei Cîrstea, scor 6-3, 7-5.

Steve Tignor, un r eputat jurnalist american de tenis, a vorbit la superlativ despre jucătoarea în vârstă de 18 ani, care a acces pe tabloul principal de la All England Club datorită unui wild-card.

Previziunea teribilă a unui expert al sportului alb: Ce se va întâmpla Emma Răducanu

Tignor a vorbit despre momentul pe care Emma nu-l va uita vreodată: turneul la care a atras atenția întregii lumi a tenisului.

„Sunt multe momente magice în tenis: meciuri epice, finale de turnee de Grand Slam, calificări dramatice sau surprize majore. Dar nimic nu se compară cu șocul produs de un jucător necunoscut publicului larg, e acel moment în care fanii sunt încântați de o stea în devenire.

Chiar dacă jucătoarea va câștiga sute de meciuri în viitor, nimic nu se compară cu performanța de debut.

Azi (n.r.: – sâmbătă), steaua în devenire este Emma Răducanu, fata despre care fanii nu auziseră până când Andy Murray a postat un mesaj de încurajare pe Twitter.

Ca într-un basm, Emma Răducanu a făcut trecerea de la parteneră de antrenament pentru vedetele circuitului WTA la statutul de stea la Wimbledon. În meciul cu Sorana Cîrstea a impresionat prin loviturile de rever în cros și prin viteza excelentă de deplasare în teren”, a scris Steve Tignor, într-un editorial pe site-ul Tennis.com, citat de digisport.ro.

În interviul acordat pe teren după meci, Emma Răducanu și-a găsit cu greu cuvintele, dar a dovedit că are simțul umorului.

„Am rămas fără cuvinte acum. Nu știu cum să reacționez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine. Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinții m-au întrebat ‘nu-ți iei cam mult echipament la tine?’. Acum, cred că e cazul să bag la spălat”, a spus Emma Răducanu stârnind hohote de rîs.