Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Prima întâlnire cu Arsenie Boca l-a dus la tăcere. „Am încremenit!…”
Ezoteric

Prima întâlnire cu Arsenie Boca l-a dus la tăcere. „Am încremenit!…”

Prima întâlnire cu Arsenie Boca l-a dus la tăcere. „Am încremenit!...”

Prima întâlnire cu Arsenie Boca l-a dus la tăcere. Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara, a murit, duminică, răpus de COVID-19. Smeritul preot avea 58 de ani.

Ultima predică ținută de Ghelasie Țepeș a fost de Sf. Dumitru, iar la finalul slujbei, îndrăgitul preot a vorbit despre virusul care avea să-l răpună.

„Au făcut boală asta că o religie. Și au îndemnat lumea să se închine, dom’ne! Nu vedeți că o să se lupte să va închinați bolii, să nu i va mai închinați lui Hristos?”, a spus părintele.

Prima întâlnire cu Arsenie Boca l-a dus la tăcere. „Am încremenit!…”

Părintele Ghelasie Țepeș a fost unul dintre ucenicii Părintelui Arsenie Boca, la Manastirea Sambata de Sus. Acesta a povestit cu sfială despre prima întâlnire cu Părintele Arsenie Boca.

„Eram unul dintre tinerii care intrasem la 18 ani în Mănăstirea Brâncoveanu la Sâmbăta de Sus, care îşi căuta sensul în viaţa aceasta. Încă nu eram bine închegat, în mintea mea oscilam între ideea de a mă călugări sau de a face şcoală, pentru că profesorii mă îndemnau să îmi continui studiile pentru că am minte deschisă pentru a îmbrăţişa o carieră de inginer sau să devin chiar director”.

Am încremenit!…Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu

L-am întâlnit pe Părintele Arsenie Boca, în 1982, când am ajuns la Biserica din Drăgănescu, împreună cu părintele Modest, unde deşi ma văzut prima dată, mi-a spus pe nume. Am încremenit!…Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Şi, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăţia sufltească pe care pot s-o aibă şi oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea : Măi, nu toţi cei din mânăstire se mântuiesc, aşa cum nici toţi din lume se prăpădesc”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, potrivit b1.ro.