Diverse

Prima școală românească cu activități artistice se deschide, la Berlin. Ce reprezintă pentru români proiectul ”Dor de Casă”

Prima școală românească cu activități artistice se deschide, la Berlin. Ce reprezintă pentru români proiectul ”Dor de Casă”
Foto: pixabay

O inițiativă inedită este menită, în primul rând, să unească diaspora românească de peste hotarele țării natale, respectiv din Germania. Ideea va aduce multiple beneficii familiilor de români care au copii talentați, ce trebuie încurajați să își dezvolte aptitudinile, prin practică și dezvoltare în domeniile artistice care aduc bucurie în suflet atât copiilor, cât și părinților și bunicilor, deopotrivă.

Prima școală românească cu activități artistice își deschide porțile, la Berlin. Ce reprezintă pentru români proiectul ”Dor de Casă”

În primul rând, copiii români din Germania se vor bucura de învățământ românesc, după cum spune unul dintre inițiatorii ideii.

Anunțul a venit de la Comisia pentru Românii de Pretutindeni PNL București. Reprezenanții Comisiei sunt cei care anunță cu bucurie deschiderea primei școli românești în Berlin cu activități specifice domeniului artistic.

ASOCIAȚIA DIASPORA ROMÂNĂ-BERLIN este cea care a așezat piatra de temelie pentru dezvoltarea abilităților artistice a copiilor într-un cadru instituționalizat și care se adresează copiilor din familiile de români care trăiesc în Germania. Calitatea educației copiilor și tinerilor a devenit cu adevărat o prioritate în diaspora românească.

Ce reprezintă proiectul Dor de Casă

Proiectul asociației care este intitulat sugestiv DOR DE CASĂ”, în spiritul cultivării limbii române și a dezvoltării copiilor prin programe educaționale artistice, a facilitat deschiderea în acest an școlar în Berlin, a porților cunoașterii limbii române, a tradițiilor și artelor românești, devenind astfel, un fundament al templului românității autentice, oriunde s-ar afla, după cum se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

”Generațiile trecute au putut realiza ceea ce avem astăzi. Noi, românii, indiferent unde trăim acum, avem datoria să pregătim istoria românității prin educația copiilor noștri. Copiii sunt cei care vor face istoria”, a spus Florin IVAN, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni PNL București.

Foto: Facebook Constantin Brâncuși

Brâncuși, un proiect românesc pentru români

Asociația, grație membrilor săi, care au avut determinarea să realizeze acest obiectiv dorit, necesar și sustenabil, desfășoară numeroase proiecte culturale. Un alt proiect, la fel de unic și deosebit, adresat românilor din Germania, este „Intelectuali români în atelierul lui Brâncuși”.

Proiecte de suflet, pentru sufletele de români care nu își uită niciodată rădăcinile, motiv pentru care inițiază astfel de idei, menite să ducă mai departe, prin generațiile următoare, numele și renumele României.