Info Actual > Economic > Primarul Dominic Fritz bagă de două ori mâna în buzunarul timișorenilor
Economic

Primarul Dominic Fritz bagă de două ori mâna în buzunarul timișorenilor

Primarul Dominic Fritz bagă de două ori mâna în buzunarul timișorenilor

Primarul Dominic Fritz bagă de două ori mâna în buzunarul timișorenilor. Administrația orașului de pe Bega se pare că nu reușește să găsească soluții viabile pentru ieșirea din criza în care a intrat de aproximativ un an. Greaua moștenire și greșelile în lanț de la preluarea scaunului de edil dă impresia că Timișoara ajunge să se scufunde.

Preţul gigacaloriei se dublează la Timişoara.

Sfârşitul de an vine cu vești nu tocmai bune pentru timișoreni: prețul de facturare a gigacaloriei se va dubla în orașul de pe Bega de la 1 ianuarie, după ce Consiliul Local a aprobat într-o ședință specială noul tarif.

Acesta va crește până la 416 de lei gigacaloria față de 207, cât este acum și potrivit fostului viceprimar Dan Diaconu, Timișoara ajunge astfel să aibă cel mai mare preț din țară la energia termică furnizată locuitorilor:

Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei: ”Ne ducem către cel mai mare preţ la populaţie, chiar cu amendamentul ”cel mai mare preţ la populaţie din România”, în condiţiile în care 54.000.000 de lei au fost viraţi de către Guvern în sprijinul administraţiei publice locale, în condiţiile în care conform legii din 1 ianuarie, jumătate din diferenţa între 250 de lei şi preţul la gaz este suportată de către guvern.

Chiar și cu această majorare a tarifului, primăria va plăti în jur de 435 de lei subvenție pentru fiecare gigacalorie. Majorarea tarifelor a fost cerută repetat de primarul Dominic Fritz, în contextul în care furnizorul de energie termică are pierderi numai în acest an de peste 70.000.000 de lei. Proiectul a fost aprobat cu voturile consilierilor USR și al unui liberal exclus din partid.

Cetățenii din Timișoara vor plăti astfel bani din buzunarul propriu cât și pentru subvențiile acordate prin impozite și taxe, care, în mod sigur, vor trebui crescute de la anul, după aprobarea bugetului de stat și cel local.

Reamintim că în cursul anului a existat un scandal legat de finanțarea furnizorului de energie termică, acesta având nevoie de bani pentru achiziționarea combustibilului fosil pentru încălzirea din timpul iernii. Primarul Dominic Fritz preferand să facă controlale la furnizor și să refuze alocarea bugetară, invocând la acea vreme și faptul că unitatea este poluantă, aceasta având capacități care generează energie termică utilizând cărbunele.