Lifestyle

Primul avocat-robot din lume va fi prezent în sala de judecată în februarie 2023 pentru a apăra un inculpat

Primul avocat-robot din lume va fi prezent în sala de judecată în februarie 2023 pentru a apăra un inculpat
nypost.com

În prezent, un avocat cu inteligență artificială (Artificial Intelligence, AI) se pregătește să facă istorie ca primul avocat de acest gen care a apărat un caz în instanță.

Va fi prezent în sala de judecată în februarie 2023

Supranumit primul „avocat robot” din lume, robotul va da îndemnuri inculpatului cu privire la modul cel mai bun de a-și argumenta cazul împotriva unei amenzi pentru viteză atunci când audierea va avea loc luna februarie 2023.

Creat de startup-ul DoNotPay, chatbot-ul va fi pe un telefon mobil și va livra solicitări prin căști inculpatului, care a fost de acord să spună doar ceea ce îi spune AI. Cazul de referință este conceput ca un test pentru serviciile DoNotPay și vor plăti orice amenzi suportate dacă AI nu reușește să câștige cazul inculpatului.

După cum se știe, telefoanele mobile și căștile nu sunt în general permise în sălile de judecată și de aceea, potrivit fondatorului companiei, Joshua Browder, audierea va avea loc într-o locație care va considera căștile o „proteză auditivă”, permițând astfel accesul la AI.

Astfel, Joshua Browder a declarat că „este tehnic în cadrul regulilor, dar nu cred că este în spiritul regulilor”.

Start-up-ul s-a lansat în 2015

Se precizează că DoNotPay s-a lansat în anul 2015 ca un startup de chatbot care își propune să ajute consumatorii să nu plătească amenzi și taxe de întârziere și de atunci a trecut la AI în urma progreselor rapide în tehnologie ce au avut loc recent sub forma GPT-3 de la OpenAI.

Anterior, a fost folosit pentru a ajuta un client să depășească o taxă bancară de 16 USD folosind doar chatbot-ul AI, dar compania afirmă că a ajutat 3 milioane de cazuri în Marea Britanie și SUA. Cu toate acestea, aceasta va fi prima dată când un AI va deveni avocat în sala de judecată.

AI  a făcut istorie în toamna anului 2022

O AI, a făcut istorie în octombrie 2022, fiind prima care a depus mărturie în Camera Lorzilor. Vorbind despre impactul AI în artă, AI-Da a venit la tribună pentru a-și exprima părerea despre modul în care legile privind drepturile de autor și licențele creative ar trebui luate în considerare în urma apariției AI în multe competiții de artă diferite.  Și se pare că, într-o perioadă scurtă, AI și-a făcut rapid drum în legislație în diferite roluri diferite, iar acesta va fi cu siguranță doar începutul, potrivit iflscience.com.