Diverse

Primul pilot adolescent a făcut înconjurul lumii cu un avion de mici dimensiuni, stabilind astfel un record mondial. Foto

Primul pilot adolescent a făcut înconjurul lumii cu un avion de mici dimensiuni, stabilind astfel un record mondial. Foto

Din seria incredibil, dar adevărat face parte și povestea tânărului care s-a pornit de unul singur, pilotând un avion de mici dimensiuni, să facă înconjurul lumii. Și chiar a reușit. Despre povestea lui, în cele ce urmează.

Primul pilot adolescent a făcut înconjurul lumii cu un avion de mici dimensiuni, stabilind astfel un record mondial. Foto

Mack Rutherford are numai 17 ani și a aterizat miercuri la Sofia, în Bulgaria, punând capăt unei călătorii de 30 de țări și 30.000 de mile și devenind cel mai tânăr pilot care a făcut înconjurul lumii singur într-un avion de mici dimensiuni.

Este o premieră aviatică la capitolul avion de mici dimensiuni și ăn plus, condus și de un tânăr adolescent.

Miercuri, Mack a aterizat în capitala Bulgariei, punând capăt unei călătorii record care l-a făcut cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii într-un avion de mici dimensiuni.

În jurul orei locale 17.00, el și-a ghidat Shark Aero, un avion ultraușor care a fost modificat pentru a transporta combustibil suplimentar, pe Aeroportul Sofia West, la sud-vest de Sofia, capitala Bulgariei.

Gata, doamnelor și domnilor„, a spus un privitor de pe pistă, în aplauzele oamenilor care se adunaseră pentru a-l saluta pe Mack. „Avem un nou record mondial.”

Călătoria lui Mack, care a fost documentată live online, l-a făcut pe acesta cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii și cea mai tânără care a făcut-o într-un avion ultraușor.

Mack a fost susținul de familie în demersul său unic și istoric. În foto, alături de tânărul temerar este sora lui

Aventura din această vară l-a purtat pe adolescent peste deșerturi, păduri, zgârie-nori și furtuni de nisip. Din Bulgaria, în martie, a zburat în Italia și apoi în Grecia. În mai, a fost în Africa de Nord. Continuând după Kenya și Tanzania, traseul său l-a dus prin Madagascar și Mauritius.

Poate fi plictisitor să traversezi un ocean singur, dar muzica te ajută. Poate fi singuratic să-ți petreci noaptea pe o insulă nelocuită, având doar pescărușii ca tovarăși. Și este neliniștitor când rezervorul de rezervă al aeronavei nu mai funcționează, relatează New York Times.

Acestea nu sunt provocările tipice ale unui adolescent, și totuși, așa și-a petrecut vacanța de vară Mack Rutherford, un pilot belgiano-britanic de 17 ani, care a zburat singur în jurul lumii.

Familia și sponsorii săi, inclusiv ICDSoft, o companie de găzduire web cu sediul în Bulgaria, l-au întâmpinat pe pista de aterizare.

Mack a declarat reporterilor de pe pistă că a avut sentimente amestecate de entuziasm și de frustrare pentru că această călătorie s-a încheiat, dar mărturisește că i-a plăcut sentimentul inegalabil de libertate pe care îl oferă faptul că se află în aer. După luni de zbor, unele dintre ele periculoase, a spus că se simte „competent” și „capabil să privească o problemă și să găsească o soluție.”

Foto: Facebook Mack/New York Times