Lifestyle

Prințesa Diana: Adevărul despre moartea sa. Un agent secret a dezvăluit totul

Prințesa Diana: Adevărul despre moartea sa. Un agent secret a dezvăluit totul

Pe 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de mașină în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed și cu șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, care avusese misiunea de a conduce mașina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi.

O anchetă juridică franceză a dus la concluzia, în 1999, că accidentul în care a murit Diana a fost cauzat de Paul, care a pierdut controlul asupra mașinii și a condus cu viteză mare fiind în stare de ebrietate. Adevărul este altul. John Hopkins, fostul agent MI5, în vârstă de 80 de ani, a făcut o serie de mărturisiri uluităare. Acesta susține că a fost implicat în 23 de asasinate pentru Agenția de Informații britanică între 1973 și 1999, inclusiv în cazul prințesei Diana.

Hopkins a menționat că a fost adesea folosit ca asasin de agenție, pentru a elimina discret persoane considerate o amenințare la adresa securității interne a Regatului Unit.

Accidentul auto a stârnit controverse și semne de întrebare, iar zeci de teorii ale conspirației despre decesul prințesei Diana au fost lansate de-a lungul anilor.

În 2017, fostul agent MI5 mărturisea că el este asasinul prințesei Diana. Spune atunci că a făcut parte dintr-o celulă formată din șapte agenți în care au avut încredere să efectueze asasinate politice în Marea Britanie. Majoritatea victimelor erau politicieni, activiști, jurnaliști și lideri de sindicat. Acesta susținea că principala lui misiune era de a-i elimina pe oponenții politici care reprezentau o amenințare pentru securitatea internă a Regatului Unit al Marii Britanii.

Hopkins spune că prințesa Diana este unică printre victimele sale, deoarece este singura femeie pe care a asasinat-o vreodată, precum și singura Regală. Ea este, de asemenea, singura victimă pe care însăși familia regală a ordonat să o elimine.

De ce a fost ucisă prințesa Diana? „Știa multe secrete regale”.

„Știa prea multe secrete regale. Avea de gând să facă publice cu tot felul de afirmații puternice. Șeful meu mi-a spus că trebuie să moară – primise ordine direct de la prințul Philip – și a trebuit să facem să pară un accident. Nu mai omorâsem niciodată o femeie, cu atât mai puțin o prințesă, dar am respectat ordinele. Am făcut-o pentru Regină și Patrie”, a mai sus John Hopkins.

De asemenea, a declarat că acest lucru era atât de sus în ierarhie și că nu există deloc presă gratuită în Marea Britanie, susținând că „jurnaliștii britanici răspund tuturor editorilor care răspund oligarhilor care doresc toți să fie făcuți cavaleri de către familia criminală de la Palatul Buckingham. Nu există presă gratuită în Marea Britanie”, potrivit nationalisti.ro.

Cum a scăpat de crimă?

Cel mai important martor al cazului, șeful lui Hopkin, a murit de un atac de cord la „începutul anilor 2000”, iar presupusul șef, prințul Philip, „nu va fi niciodată acuzat de nimic, desigur”.