Diverse

Prințul infractor al României, petrecere în familie de sărbători

Prințul infractor al României, petrecere în familie de sărbători

Astrele par să fie în favoarea prințului Paul al României. Magistrații francezi au lăsat pentru anul viitor decizia de a-l extrăda sau nu în România pe prințul Paul.

18 ianuarie 2023 este ziua în care oamenii legii din Franța vor decide soarta prințului Paul al României. Pentru că Paul a fost eliberat din arestul preventiv și plasat sub control judiciar cu câteva săptămâni în urmă, va petrece Crăciunul și Revelionul în libertate, alături de Lia și fiul lor.

Are de ispășit o pedeapsă cu executare în România în dosarul Ferma Băneasa

Nu se știe ce decizie vor lua judecătorii francezi dar, dacă îl vor extrăda, atunci el va trebui să facă o pedeapsă cu executare de trei ani și patru luni în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost condamnat și Remus Truică. Nepotul regelui Carol al II-lea a fost judecat pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. După ce a primit condamnarea, prințul Paul al României a fugit din țară și câteva luni a fost căutat de autorități.

Ar putea scăpa?

Nimeni nu a știut multă vreme unde își duce zilele Paul al României. Au existat zvonuri că ar fi fost în Anglia, unde învață fiul său, dar mai târziu s-a aflat că acesta este la Paris. În orașul iubirii el s-a comportat exemplar, dovadă că săptămâni în șir obișnuia să-și bea cafeaua în același loc și la aceeași oră. Cum pandemia era în floare, el a purtat o perioadă mască și astfel cu greu ar fi putut fi recunoscut.

Prințul s-a născut în Franța

După ce l-au filat, oamenii legii din Franța l-au capturat, însă prințul are un mare avantaj, acela că s-a născut în Franța, chiar dacă nu are cetățenie franceză, ci doar română și britanică. Dar acest lucru ar putea să fie în beneficiul lui și să se ajungă să nu fie extrădat.

Alți doi inculpați în dosarul Ferma nu au fost extrădați

În dosarul Ferma sunt patru inculpați, iar doi dintre ei nu au fost extrădați. Primul care a scăpat a fost miliardarul israelian Beny Steinmetz. Acesta a fost prins în Grecia, dar eliberat de judecătorii din Atena. Motivul? Închisorile din România nu respectă standardele europene. Ulterior, miliardarul a fost eliberat pe cauțiune, fiind respinsă și extrădarea în România.

Liberă ca pasărea cerului este și Nela Ignatenko

Condamnată la cinci ani de închisoare cu executare a fost și Nela Ignatenko, care a fost prinsă în Belgia anul trecut. Nici aceasta nu a fost extrădată în România întrucât Curtea de Apel București nu a putut să le explice autorităților belgiene că sentința e definitivă.