Info Actual > Diverse > Probleme cu menstruația? 3 remedii naturiste care vă pot fi de mare ajutor
Diverse

Probleme cu menstruația? 3 remedii naturiste care vă pot fi de mare ajutor

Probleme cu menstruația? 3 remedii naturiste care vă pot fi de mare ajutor

Ceaiurile pentru reglarea menstruației ajută, în general, la echilibrarea nivelului hormonal la femei, permițând menstruației să vină într-o perioadă mai regulată.

Cu toate acestea, deoarece cea mai mare parte a acestuia stimulează contracția uterului, acestea nu ar trebui utilizate de femeile însărcinate, deoarece poate crește riscul de avort spontan.

În plus, dacă menstruația durează mai mult de 2 până la 3 cicluri pentru a se regulariza, este important să consultați medicul ginecolog, deoarece poate exista o problemă care trebuie tratată.

Ceai cu frunze de rue

Un ceai excelent pentru regularizarea menstruației este ceaiul de rue, deoarece proprietățile sale medicinale acționează asupra vaselor de sânge care favorizează circulația.

Ingrediente:

1 lingură de frunze de rue;
1 cană de apă clocotită.

Metoda de preparare:

Adăugați frunzele de rue în ceașca cu apă clocotită, acoperiți și așteptați 5-10 minute până când ceaiul este călduț. Femeia care dorește să regleze menstruația sau să restabilească fluxul menstrual, ar trebui să bea zilnic 3 căni din acest ceai, cu două zile înainte de data probabilă a menstruației.

Acest ceai este contraindicat în caz de sarcină, suspiciune de sarcină și în timpul alăptării.

Ceai de scorțișoară

Scorțișoara este un remediu excelent pentru a regla ciclul menstrual deoarece favorizează contracția uterului și favorizează menstruația.

Ingrediente:

  • 1 băț de scorțișoară;
  • 1 cană de apă clocotită;
  • 1 litru de vin roșu.

Metoda de preparare:

Adăugați bățul de scorțișoară într-o oală cu apă clocotită și lăsați-l să se absoarbă timp de 5 minute. Apoi strecurați infuzia și adăugați vinul roșu, aducând amestecul la foc mic până începe să fiarbă, păstrându-l așa timp de 5 minute.

Puneți acest sirop într-o sticlă de sticlă întunecată și într-un loc răcoros și uscat. Prima dată trebuie să luați 200 ml în fiecare zi și să nu mai luați în prima zi a menstruației. Următoarele luni ar trebui să o luați cu 5 zile înainte de data la care ați oprit-o cu o zi înainte, adică cu cinci zile înainte de prima zi a perioadei din luna anterioară.

Infuzie de patrunjel

Pătrunjelul, pe lângă utilizarea sa la gătit, poate fi folosit și ca remediu la domiciliu datorită proprietăților sale, printre care reglarea ciclului menstrual, deoarece este capabil să-l stimuleze.

Ingrediente:

  • 10 grame de frunze de patrunjel;
  • 1 litru de apă clocotită.

Metoda de preparare:

Pentru a face infuzia, frunzele de pătrunjel trebuie așezate în apa clocotită și lăsate să se odihnească timp de 10 minute, se strecoară și se bea 1 cană, de 3 ori pe zi, de preferință înainte de mese.