Social

Procesul Colectiv, reluat cu o amânare. Cristian Popescu Piedone a refuzat să facă noi declarații în fața instanței

Procesul Colectiv, reluat cu o amânare. Cristian Popescu Piedone a refuzat să facă noi declarații în fața instanței

Procesul Colectiv, reluat cu o amânare. Un complet de divergenţă de la Curtea de Apel Bucureşti, format din trei judecători, a amânat din nou, după trei luni de pauză, o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul Colectiv, printre care şi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Următorul termen de judecată va fi în 6 octombrie.

Inculpaţii au fost întrebaţi azi de instanţă dacă mai vor să dea declaraţii, însă toţi au refuzat, cu excepţia Aureliei Iofciu, fosta şefă a Serviciului „Autorizări comerciale” din Primăria Sectorului 4, care a primit la fond o condamnare de 8 ani de închisoare.

Ea a declarat că funcţionarii administraţiei locale verificau doar prin sondaj legalitatea documentelor privind autorizarea funcţionării firmelor, deoarece primeau sute de astfel de documente săptămânal.

Procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie, însă completul de judecată a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor, iar propunerea a dus atunci la dezbateri aprinse între judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache, pe de-o parte, şi procurorul DNA şi avocaţii victimelor, care au reclamat că se încearcă tergiversarea procesului şi aplicarea unor pedepse mai mici inculpaţilor. Cazul a ajuns şi în atenţia CSM, iar Secţia pentru judecători a Consiliului a solicitat revocarea din funcţie a procurorului de şedinţă, Melinda Diaconescu, dar procurorul şef al SNA a refuzat, potrivit RRA.

Procesul se află în faza de apel, după ce, în 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, pe funcţionari din primărie, pe patronii clubului, pe doi pompieri, pe pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii. Hotărârea a fost contestată atât de persoanele condamnate, cât şi de procurori.

Cristian Popescu Piedone, veste emoționantă într-o zi dificilă

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a transmis un mesaj emoționant despre noua sa nepoată, care s-a născut într-o zi dificilă pentru acesta. A primit vestea cea mare când era la tribunal!

„ÎȚI MULȚUMESC ANA, IUBITUL MEU COPIL

Vezi, tu, copile…

Caroline Cristiana, fetița ta, a ales sa-ți zâmbească taman astăzi, in zi de cumpăna pentru tatăl tău!

Dumnezeu este mare, copilul meu! Ți-am spus-o mereu!

Dumnezeu a vrut sa fii, din nou, mama, astăzi, pe 22!

Mi-ați trimis vestea când eram la tribunal…

Îți mulțumesc, iubirea mea!

ȘI… TE IUBESC

Aștept sa te îmbrățișez și sa îți spun, încă o data, ca TE IUBESC, ANA!

Despre mine… știi…

Cât o vrea bunul Dumnezeu, cât mi-or fi in preajma sfinții și heruvimii… îmi voi proteja cei patru nepoței cu prețul vieții!

In lumea mea, in lumea din sufletul meu, CEI PATRU NEPOȚEI SUNT SOARELE ȘI LUNA ȘI TIMPUL ȘI VIAȚA!

Trăiesc pentru EI!

PS: CAROLINE CRISTIANA, porți prenumele ÎMPĂRATULUI HRISTOS! SA-ȚI FIE VIAȚA BUCURIE, PRINȚESA MEA!

Bunicul te așteaptă acasă!

Va iubesc, dragii mei!“, se arată în mesajul postat pe Facebook de Cristian Popescu Piedone.