Showbiz

Procesul Johnny Depp versus Amber Heard scrie istorie. S-a repetat „efectul OJ Simpson”

Procesul Johnny Depp versus Amber Heard scrie istorie. S-a repetat „efectul OJ Simpson”
Facebook

Scandalul celor doi actori, mutat în sala de tribunal, face deliciul publicului. Tot procesul este transmis online și astfel ies la iveală amănunte uluitoare.

În cadrul pledoariilor au ieșit la iveală detalii mai mult sau mai puțin stânjenitoare pentru cei doi foști soți. Pornind dosarul de judecată de la reclamația lui Depp, care susține că fosta soție l-a calomniat într-un editorial, s-a ajuns la un război realmente fascinant.

Pe scurt: Depp a dat-o în judecată pe fosta sa soție, Amber Heard, pentru 50 de milioane de dolari, pentru un articol de opinie pe care aceasta l-a scris pentru The Washington Post în 2018, în care s-a prezentat ca o „figură publică care reprezintă abuzul domestic”. Depp susține că reportajul l-a costat roluri de actorie profitabile, în ciuda faptului că nu a fost numit în articol.

Telenovela din sala de judecată

Fiecare audiere pare a fi un nou episod dintr-o telenovelă. Ambele tabere își aduc acuzații îmbrăcate în amănunte stânjenitoare, culminând în unele greu de digerat: abuz sexual, agresiune fizică etc.

Depp și Heard au avut ocazia să depună mărturii unul împotriva celuilalt, să își arunce subtil săgeți și să își povestească relațiile intime ieșite total din tiparul normalului.

În cadrul procesului au avut loc două evenimente marcante – „unul care va face istorie și altul vine în completarea istoriei”, titrează presa de peste Ocean.

Povara de a fi un bărbat alb în 2022

Deși Amber Heard l-a acuzat atât în articol pe Depp de „abuz conjugal”, actorul din Pirații din Caraibe a prezentat instanței o înregistrare audio în care blonda poate fi auzită spunând: „Spune lumii, Johnny! Spune-le, Johnny Depp… Eu, Johnny Depp, un bărbat… Sunt și eu o victimă a violenței domestice. Să vedem cine te crede. Să vedem cine crede că un bărbat alb, un bărbat alb cu privilegii, poate fi o victimă în detrimentul unei femei. Continuă.”

Judecătorul l-a întrebat pe Depp ce răspuns i-a dat lui Amber Heard în urma afirmației sale. „I-am spus: Da, sunt! (n. o victimă a violenței domestice)”, a replicat Depp.

„OJ Simpson deja vu”

Unul dintre cele mai celebre momente din procesul lui OJ Simpson, acuzat că și-a ucis fosta nevastă și pe iubitul acestuia, a fost atunci când perechea de mânuși găsite asupra lui ar fi fost dovada clară că el este autorul faptelor. Cazul era aproape rezolvat, iar juriul părea să fie convins că OJ e criminalul.

Până în momentul în care unul dintre avocații acuzării l-au pus pe OJ să probeze mânușile iar acestea s-au dovedit a fi mult prea mici pentru mâinile sportivului. Acest fapt a răsturnat verdictul în favoarea acuzatului.

În procesul lui Depp, Amber „a jucat o carte asemănătoare”, cred americanii. Fanii au umplut internetul de clipuri în care se amuză de situația aceasta numind-o „OJ Simpson deja vu”.

Celebrul moment în care OJ Simpson a fost pus să probeze mânușile folosite în dubla crimă, iar acestea s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru mâinile sale.

Concret, actrița și avocata ei au susținut în fața judecătorului că Amber a fost bătută de Depp în repetate rânduri, iar ea folosea o anumită paletă de farduri pentru a-și acoperi rănile de pe față. Avocata a defilat în sala de judecată cu acea paletă de la Milani Cosmetics în mână susținând că e chiar fardul folosit.

La scurt timp, Milani a publicat un clip pe canalul oficial de TokTok unde a spulberat minciuna: Acest produs al Milani Cosmetic a fost lansat pe piață în 2017, la un an după ce Amber și Johnny au divorțat! Presupusul abuz fizic ar fi avut loc în perioada 2014-2016…