Lifestyle

„Produs în România”, ilegal în România. Dragoș Frumosu: „Sunt trădători de țară”

„Produs în România”, ilegal în România. Dragoș Frumosu: „Sunt trădători de țară”

„Produs în România”, ilegal în România. Dragoș Frumosu: „Sunt trădători de țară”. Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, a avut o ieșire explozivă, în direct, la TV. Acesta a aflat că au fost interzise la raft cuvintele „produs în România”.

„Produs în România”, ilegal în România

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a explicat la B1 TV de ce au fost interzise cuvintele „Produs în România” pe rafturile din magazinele din țară.

„Pe înțelesul tuturor, explic în 30 de secunde. Am făcut o lege care era normal să fie pentru producția românescă și pentru produsul românesc. Bruxelles, în momentul în care a văzut-o, a citit-o și a spus foarte clar. Ilegal pentru România dacă nu modificați și ne-a spus să scoatem pe rând. Scoateți produs românesc, scoateți filieră scurtă, scoateți, scoateți, scoateți, scoateți, pentru că altfel intrați în ilegalitate. Când a fost totul scos, a zis. „Acum gata, puteți să promulgați legea”.

Am discutat cu domnul Stănescu, președintele comisiei de Agricultură, și mi-a spus foarte clar că au fost obligați de Comisia Europeană să facă chestiunea asta pentru că altfel ne amendau de ne mergeau fulgii. Pentru neconformitatea unor lucruri, ei lucrează la o nouă lege în care să pună lucrurile într-o altă scară. Dacă nu schimbam, primeam niște amenzi usturătoare. Ni s-a dat dispoziție!”, a explicat Adrian Rădulescu.

„Este inadmisibil!”

După explicația lui Adrian Rădulescu, Dragoș Frumosu a spus că această decizie pare o păcăleală sau o trădare.

„Dom`ne, chestia asta cu „infringement-ul” pe mine mă îmbolnăvește. Eu acum câteva luni de zile am văzut în Franța, în aceleași hipermarketuri, peste tot erau etichete cu „produs în Franța”. Indiferent că era roșie, indiferet că era pui…

Deci asta înseamnă că fie e o decizie a Uniunii Europene pentru toate statele membre, fie este o păcăleală pe care ne-o spun băieții noștri și dacă ne spun o păcăleală și dacă au luat decizia asta fără măcar să ne consultăm sau să stăm de vorbă, eu aș spune că sunt trădători de țară. Este inadmisibil!”, a declarat Dragoș Frumosu, la B1TV.