Lifestyle

Prof. Dulcan: „3 prafuri albe, otravitoare pentru sanatatea noastra”

Prof. Dulcan a dezvaluit care sunt cele 3 prafuri otravitoare pentru sanatatea noastra. Sarea, zaharul si faina au o culoare alba, din punct de vedere alimentar aceasta poate fi asociata cu aparitia cancerului. Prof. Dulcan sustine ca aceste prafuri pot duce in timp la diverse afectiuni.

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru

“Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru”, a explicat celebrul profesor neurolog și cercetător, Dumitru Constantin Dulcan, potrivit sfatulmedicului.ro.

În sprijinul celor spuse de Dulcan, vine și celebrul cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. El spune că alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Apoi, consumarea unei cantități mari de zahăr va duce la îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios.

Din pacate si stresul are un rol esential. “Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, a adaugat prof. Dulcan.

Ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem

„Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, spune Dr. Dulcan. Prof. Dulcan crede că stresul este un factor important de risc pentru noi toți, în ziua de azi, reducându-ne durata vieții.

„Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi (…) In secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale (…) De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj.

E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră„, a declarat el, potrivit EVZmonden.

Sarea multă, zahărul alb şi făina albă

În ceea ce privește cele 3 „prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră”, prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan spune clar care sunt acestea: „Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”.