Actual

Prognoză meteo 17 octombrie. De la ger la temperaturi de vară

meteo (Sursă foto: monden.ro)
Sursă foto: monden.ro

Vremea este extrem de schimbătoare. Ziua de azi, 17 octombrie, vine cu temperaturi mai reci decât în mod normal. Frigul a pus stăpânire pe țara noastră. Temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei. Dar, spre finalul acestei săptămâni, vom avea parte de temperaturi numai bune pentru o zi de vară.

Astăzi, 17 octombrie, vântul va sufla destul de tare. Ne vom confrunta cu maxime ce pornesc de la 10-11 grade în Bucovina. De asemenea, în Lunca Dunării, valorile maxime pot ajunge până la 19-20 de grade.

Prognoză meteo 17 octombrie

În Dobrogea și Bărăgan, este posibil să ne confruntăm cu ninsoare pe timp de noapte în anumite zone. Temperaturile nu vor fi diferite de luni. Maximele vor urca până la 18 grade. Mai la nord, în sudul Moldovei și în nordul Munteniei, temperaturile sunt similare. Soare și înnorări, cu maxime după-amiaza care nu vor depăși 18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și Bucovinei, vremea este în continuare friguroasă pentru această perioadă a anului. Cu maxime de 10-11 grade la Suceava și de 14-15 grade în Bacău. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi puternic.

Vremea la nivelul țării

Azi, 17 octombrie, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea este în continuare capricioasă și rece. Deși se întrezăresc câteva raze de soare printre nori, în Maramureș vor fi temperaturi  de 14 grade. Media temperaturilor se va situa între 13 și 14 grade. Dar, în sudul Banatului, vom avea parte de 15 grade.

Este o dimineață geroasă în depresiunile din Transilvania. Termometrele au coborât până la -6 grade. Nici măcar în timpul zilei nu se încălzește în mod deosebit. Maximele de la amiază depășesc rareori 13 grade. Pe parcursul zilei, vor apărea nori, dar nu sunt așteptate ploi. În Oltenia, temperatura va fi de aproximativ 16 grade după amiază.

Prognoză meteo București

În București, vor apărea ocazional nori, dar nu se anunță ploi. Soarele iese pentru scurt timp, iar temperatura urcă până la aproximativ 18 grade. Aceste valori reprezintă un maxim bun pentru această dată calendaristică. În centrul orașului se înregistrează un minim de 7 grade noaptea. Temperaturile vor putea scădea și până la 3-4 grade.

Prognoza meteo arată că miercuri se încălzește puțin. Se pare că va fi o zi frumoasă, cu puțină briză și o temperatură la amiază de 20 de grade. Joi se înregistrează o creștere constantă a temperaturii și o vreme neobișnuit de caldă. Valorile termice vor crește până la 22 de grade. Vineri se încălzește semnificativ. Bucureștenii vor avea parte de o vreme numai bună de vară. Cu valori termice de până la 28 de grade.

Vreme mai caldă la munte

Norii se adună și la munte. Totuși, nu există șanse de ploaie. Vântul scade în intensitate, iar temperaturile sunt ușor mai ridicate decât ieri. Chiar și așa, va fi mai frig decât ar trebui. Dar se așteaptă o încălzire treptată în zilele următoare.

Miercuri se încălzește puțin, maximele atingând valori potrivite pentru această perioadă. Avem parte de soare și vreme frumoasă, dar peste noapte se înnorează și cresc șansele de ploaie. Joi se încălzește. În Carpații Occidentali și în nordul Orientului se înmulțesc norii și vin câteva ploi locale.  Vineri temperaturile continuă să crească. În Munții Apuseni și în Carpații Orientali se adună nori de ploaie. În rest, vremea va fi frumoasă, conform Pro TV .