Actual

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în acest weekend

prognoza-meteo-weekend

Wekend-ul acesta vremea se răcește, în special în sudul şi sud-estul ţării. Prognoza meteo indică ploi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și la munte. Duminică instabilitatea se menține, dar temperatura crește ușor.

Sâmbătă, în sudul şi sud-estul ţării valorile temperaturilor vor scădea. Dar în restul teritoriului se vor înregistra creşteri uşoare, chiar dacă în multe zone cerul va fi temporar noros. Prognoza meteo pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea și zonele montane indică averse şi descărcări electrice.

Vor fi ploi şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20-30 l/mp. Vântul va sufla slab spre moderat, cu uşoare intensificări în sud-est. Valorile temperaturilor maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade. Cele minime vor ajunge la 9 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade pe Litoral. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă în special pe văi şi în depresiuni.

Prognoza meteo pentru duminică

Vremea se vă încălzi ușor. Temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal pentru această perioadă în majoritatea zonelor. Valorile maxime se vor încadra între 23 şi 28 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 11 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Se vor semnala averse şi descărcări electrice, cu precădere în zonele de munte, Maramureş, Transilvania, Oltenia. Vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra uşoare intensificări în sud-vest şi sud-est. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

Cum va fi vremea în Capitală

Astăzi, în București, temperatura în timpul zilei va creşte uşor, maximele atinse fiind de 26-28 de grade. Minimele se vor situa între 12 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, dar condiţiile de ploaie sunt reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, potrivit ANM.

Duminică, temperatura va scădea ușor, valorile apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. Maximele se vor situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minimele vor crește puțin la 13-16 grade. Cerul va fi temporar noros și există o probabilitate mai mare ziua de averse şi descărcări electrice. Vântul va fi în moderat în prima parte a intervalului, apoi se va domoli. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă.

Vreme caldă la începutul săptămânii

Luni, în jumătatea de nord a ţării, vremea se va menține mai caldă decât media pentru această perioadă. În restul țării, valorile termice vor fi similare mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Se vor semnala averse slabe şi descărcări electrice, local la munte şi pe arii restrânse în jumătatea vestică a ţării.

Vântul va sufla slab spre moderat. Uşoare intensificări se vor înregistra în sudul Banatului şi în Dobrogea. Valorile temperaturilor maxime vor fi între 21 şi 29 de grade. Minimele sunt în creștere, între 8 şi 18 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală vremea va fi frumoasă, chia dacă cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab spre moderat. Temperatura maximă va fi de 26-27 de grade, iar minima de 12-13 grade, conform romaniatv.