Actual

Prognoză meteo 2 noiembrie. Cum va fi vremea la nivelul țării

Prognoza meteo ANM
Sursa foto: monden.ro

Vremea este schimbătoare și vine cu noi surprize în fiecare zi. Deși ne aflăm în noiembrie, temperaturile se păstrează în continuare destul de ridicate pentru această perioadă a anului. Prognoza meteo pentru ziua de 2 noiembrie aduce în continuare o răcire în sud și sud-est. În aceste zone, vor apărea și ploi, iar cerul va fi înnorat.

Ziua de 2 noiembrie împarte țara în două. Anumite zone se vor confrunta cu o vreme mai rece și altele de temperaturi în creștere. Astfel, valorile termice cresc ușor în cea mai mare parte a țării. Unde temperaturile vor fi peste normalul perioadei. Maximele pornesc de la 12 grade în depresiune. Acestea ajung la un valoarea de 20 de grade în Banat.

Prognoză meteo 2 noiembrie

În Dobrogea și Bărăgan, vremea începe să se apropie de normalul perioadei. Temperaturile scad, dar se situează în continuare peste normalul perioadei. În acest început de noiembrie se vor atinge valori de 19 grade. Ne vom confrunta în aceste zone cu înnorări și ploi locale, în cea mai mare parte a zilei.

Vremea este capricioasă în sudul Moldovei și în nordul Munteniei. Cu intervale ocazionale de soare și ploi de scurtă durată. Se răcește, dar valorile termice nu vor urca decât până la 18 grade. Totuși, acestea sunt încă temperaturi peste medie pentru această perioadă a anului.

Vremea pe regiuni

Cu maxime care ajung doar la 16 grade, vremea însorită este predominantă în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. După lăsarea serii, vântul va deveni ușor mai puternic.

Vreme plăcută este întâlnită și în Maramureș și în nordul Transilvaniei. Unde temperaturile urcă până la 17 grade. Aversele nu vor apărea, iar vântul va fi slab până la moderat.

Temperaturi scăzute

Potrivit prognozei meteo, este o dimineață rece în depresiunile Transilvaniei. Minimele au coborât sub zero grade. La începutul zilei, este ceață, dar în cele din urmă va apărea soarele. Maximele rămân apropiate de cele de miercuri. Cu valori termice de 17 grade în Alba Iulia. Câțiva nori se acumulează și există șanse de ploaie în Meridionali.

În Oltenia se adună nori și s-ar putea să plouă pentru scurt timp. Chiar dacă se răcește față de miercuri, vremea rămâne în mare parte caldă. La Râmnicu Vâlcea se vor înregistra maxime de 17 grade.

Prognoză meteo la nivelul țării

Chiar dacă în sudul țării temperaturile vor scădea, tot va fi mai cald decât media perioadei. În Lunca Dunării, valorile termometrelor se vor situa între 18 și 19 grade. Vor fi intervale scurte de ploaie și vor apărea norii. Dar, soarele își va face simțită prezența pentru scurt timp.

În regiunile vestice se va înregistra, de asemenea, o creștere a temperaturii. În Banat se va atinge pragul de 20 de grade. Vântul va avea intensificări în această seară și la noapte. Norii își vor face apariția.

Vreme mai rece în București

Locuitorii din Capitală vor avea parte de o răcire a vremii față de ziua precedentă. În București avem în continuare vreme variabilă. Cu înnorări și posibil ploi slabe după prânz. Maxima este de 18 grade. Această valoare este în scădere față de miercuri. Dimineața, este posibil să fie ceață. Peste noapte, minimele se situează între 6-9 grade, conform Pro TV .