Actual

Prognoză meteo 1 noiembrie. Temperaturi scăzute în toată țara

meteo (Sursă foto: monden.ro)
Sursă foto: monden.ro

Potrivit prognozei meteo de astăzi, 1 noiembrie, vremea se va răci la nivelul țării. Temperaturile se vor apropia de normalul perioadei, dar vor fi în continuare mai calde decât media lunii noiembrie. De asemenea, vor apărea și averse în anumite zone ale țării.

Ziua de miercuri, 1 noiembrie, vine cu o răcire la nivelul teritoriului. Temperaturile vor fi peste normalul perioadei. Acestea vor începe de la 11-12 grade în depresiune. Maximele pot urca până la 24 de grade în sud-estul României. Averse se vor desfășura în centrul și estul țării.

Prognoză meteo 1 noiembrie

În Dobrogea și Bărăgan, vremea va fi frumoasă și caldă pentru un început de noiembrie. Vor exista câțiva stropi de ploaie, mai ales în prima parte a zilei. Vântul se intensifică, iar temperaturile nu mai urca ca în ziua precedentă. Marți, valorile termice au atins pragul de 28 de grade.

Sunt șanse de ploaie dimineața în nordul Munteniei și în sudul Moldovei. Dar, vântul va dispersa norii de pe cer în mare parte. Și aici temperatura va scădea. Valorile termice se va situa probabil între 20 și 21 de grade. Dar chiar și aceste valori sunt mai mari decât ar trebui să fie în luna noiembrie.

Vremea la nivelul țării

Potrivit prognozei meteo, în regiunile nordice ale Moldovei și Bucovinei, temperatura scade progresiv. Miercuri, maximele nu vor depăși 20 de grade. După ce ieri au fost de 25 – 26 de grade. Vor fi câțiva nori. Pe alocuri va ploua, iar în cursul zilei va sufla vânt puternic.

În nordul Transilvaniei și Maramureșului va fi un aer mai rece. Cu o temperatură maximă de 15-16 grade. Vor mai fi câțiva stropi de ploaie, în special în Transilvania. Dar cerul se va însenina în cele din urmă.

Prognoză meteo pe regiuni

În Transilvania vor apărea ploi ocazionale, mai ales dimineața. După aceea, apare soarele și vremea va fi în general frumoasă. Vântul suflă cu viteză, iar temperatura scade semnificativ. Marți au fost între 23 și 24 de grade. Miercuri, temperatura maximă va fi de doar 15-16 grade, iar minimele vor fi ușor negative noaptea.

Oltenia se bucură de o vreme frumoasă, cu cer predominant senin și temperaturi mai ridicate decât în mod normal. Maxima după-amiaza va fi cuprinsă între 19 și 20 de grade, dar există șanse să plouă la noapte.

În sud va fi mai cald decât ar trebui să fie în prima zi a lunii noiembrie. Este adevărat că temperatura se menține la 23 de grade sau puțin peste această valoare. Deși nu sunt șanse de ploaie, și aici vântul devine mai puternic. În vest, temperaturile sunt încă peste medie, situându-se în jurul valorii de 18 grade. Există o probabilitate foarte mică de ploaie, iar vremea este în general frumoasă.

Temperaturi calde în București

Bucureștenii vor avea parte de o vreme frumoasă, numai bună de o plimbare în aer liber. Prima zi de noiembrie este marcată de temperaturi ridicate. Cu ușoare înnorări și un vânt care poate atinge 50 km/h. Maxima, care este de 23 de grade, este în scădere față de marți. Noaptea este puțin înnorat, iar temperatura scade până la 8 grade, conform Pro TV .