Actual

Prognoză meteo 2 octombrie 2023. Toamna începe să-și facă simțită prezența

meteo (Sursă foto: monden.ro)
Sursă foto: monden.ro

Prognoză meteo 2 octombrie. Vremea mai rece începe să se instaleze la nivelul teritoriului. Primele zile din luna octombrie aduc cu sine temperaturi mai scăzute față de până acum. Avem parte de o vreme care se aproprie mai mult de normalul perioadei.

Începutul toamnei a adus cu sine valori termice destul de ridicate, care se aflau peste media acestui sezon. Românii s-au bucurat în septembrie de o vreme numai bună de plimbări în aer liber și alte activități. Dar, acum, toamna începe ușor-ușor să-și facă simțită prezența.

Prognoză meteo 2 octombrie

Ziua de luni, 2 octombrie, aduce la nivelul țării temperaturi ușor mai scăzute față de zilele anterioare. Vremea se răcorește în regiunile sudice și la nivelul țării va fi observată o scădere semnificativă. Valorile termice pornesc de la 18 grade și pot ajunge la maximul de 25 de grade.

Vom avea parte de valori termice mai scăzute. Toamna începe să-și facă simțită prezența la nivelul teritoriului. Vom avea parte de o vreme bună în general, care se apropie de normalul acestei perioade.

Vremea la nivelul țării

Prognoză meteo 2 octombrie. Vremea se răcorește în regiunile din țară. Vom avea parte de o intensificare a vântului în est și sud-est. În prima parte a zilei de astăzi, există o probabilitate de ploaie. Cu precădere, aceste fenomene pot apărea în sudul țării sau în zonele de munte.

Vremea va fi în general frumoasă în Dobrogea și Bărăgan. Soarele va străluci pe cer, dar vor exista și înnorări trecătoare în primele ore ale dimineții. În aceste zone, vântul va deveni mai puternic. De asemenea, temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele trecute. Ne vom aștepta astăzi la cel mult 24-25 de grade.

Prognoză meteo în regiuni

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei va fi din ce în ce mai răcoare. Temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua de ieri. În realitate, temperaturile încep să revină la normal. Cu maxime cuprinse între 23 și 24 de grade. Și aici, vântul se întețește, iar soarele este prezent în cea mai mare parte a zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei și Bucovinei avem parte de vreme plăcută, câțiva nori și temperaturi la amiază între 20 și 22 de grade. În această zonă se va înregistra și o creștere a vitezei vântului.

Avem parte de o zi însorită, vânt calm și temperaturi corespunzătoare sezonului în nordul Transilvaniei și Maramureșului. Vor fi între 20 și 21 de grade ziua și în jur de 8 grade noaptea. În regiunile vestice, vremea va fi preponderent frumoasă. Ne vom bucura de foarte puțini nori, cu maxime de până la 22-23 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 9-10 grade.

Prognoză meteo astăzi

În Transilvania, diminețile sunt răcoroase, mai ales în depresiuni. În aceste locuri, poate exista posibilitatea apariției de ceață. De asemenea, în zonele montane, ne așteptăm la ploi în primele ore ale zilei. La amiază, se anunță soare și temperaturi de până la 20-21 de grade.

Și în Oltenia se anunță vreme frumoasă. Există posibilitatea apariției unor stropi de ploaie la început de zi. În această perioadă a zilei vom avea parte și de înnorări. Totuși, temperaturile vor ajunge la  23 – 24 de grade. Și în județele din sudul țării maximele de astăzi vor fi mai răcoroase. Vorbim de o temperatură de 24 de grade. De-a lungul dimineții, norii persistă și vor putea apărea stropi de ploaie izolat, conform Pro TV .